În perioada 15 martie – 15 aprilie la nivel național s-a realizat un eveniment pentru reîntregirea pădurilor. Direcția Silvică Prahova a reprezentat un element important din acest eveniment, având la dispoziție 70 de hectare, respectiv 50 de hectare fiind pentru regenerarea naturală și 20 de hectare pentru regenerarea artificială. În acest moment planul regenerării artificiale a reușit să depășească norma impusă cu până la patru hectare. Până la terminarea primului semestru al acestui an mai sunt vizate încă șase hectare de teren urmând ca până la mijlocul lunii curente cel puțin 4 hectare să fie deja executate. Suprafața de două hectare rămasă va fi și ea completată când vremea va reveni la normal, astfel încât puieții să nu fie afectați la plantare.
Direcția Silvică Prahova merită apreciată pentru demersul făcut, fiind un exemplu pozitiv pentru noile generații. Întreaga echipă împreună cu inginerul Dragoș Gabriel Ciomag directorul Direcției Silvice Prahova au reușit să planteze viitorul surplus de oxigen natural provenit de la copaci în Balta Doamnei. De asemenea la eveniment au participat și reprezentații Gărzii Forestiere Prahova împreună cu directorul Viorel Mihălcioiu pentru plantarea noilor copaci. Totodată în cadrul evenimentului din acest an pentru plantarea copacilor au participat atât cadre M.A.I dar și o grămadă de voluntari. În acest an Ocolul Silvic Ploiești a ieșit foarte privilegiat prin acest eveniment fiind principali contribuitori în realizarea proiectului dar totodată ajutați de jandarmi, elevi ai colegiului Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord.
Inginerul Bogdan Săvulescu a fost cel responsabil cu activitatea de cultură și regenerare a pădurii din cadrul Direcției Silvice pe raza Ocolului Sinaia pe data de 6 aprilie, fiind derulată o amplă acțiune de plantare a copacilor la care s-au mai adăugat 240 de voluntari din diverse domenii precum, voluntari din cadrul Clublui Offroad Adventure România, voluntari ai Asociației Oxigen, elevi ai clasei a X-a ai Colegiului „Mihai Cantacuzino” din Sinaia. Totodată nici Ocolul Silvic Măneciu nu s-a lăsat mai prejos, dorind să lase în urmă o bună sursă de oxigen pentru generațiile viitoare. Pe data de 6 aprilie evenimentului plantării noilor puieți i s-a mai alăturat o serie de plantatori voluntari din cadrul Colegiului Ferdinand I din localitate precum și o echipă din partea Asociației Plantează România.
Împreună s-a reușit plantarea a peste 140.000 de puieți forestieri produși de către Direcția Silvică Prahova fiind de mai multe soiuri: stejar, gorun, frasin, brad, molid, paltin de munte, plop, măr și multe alte generații de copaci cunoscuți la noi în țară. Totodată echipa a produs puieți nu doar pentru Prahova ci și pentru alte localități din România, având peste 51 de mii de puieți forestieri trimiși doar în țară. Mulțumită tuturor participanților o parte din oxigenul viitorului este asigurat prin plantare acestor puieți, în ani crescând și oferind atât o zonă frumoasă și umbroasă cât și sursă principală de aer.