Acasa Administratie Furtuna de azi-noapte a făcut ravagii în Prahova: 7.000 de abonați fără electricitate

Furtuna de azi-noapte a făcut ravagii în Prahova: 7.000 de abonați fără electricitate

de Prahova Biz

O furtună puternică a lovit județul Prahova în noaptea trecută, provocând pagube semnificative și lăsând 7.000 de abonați fără electricitate. Conform raportului emis de Electrica la ora 8:00 dimineața, 1.330 de gospodării erau încă afectate, fiind localizate în diverse localități din județ.

Printre cele mai afectate localități se numără Belciug, Bordeni, Cap Roșu, Podul Puiului, Predești, Drăgănești, Bobolia, Socrita, precum și zona cota 2000 din Sinaia. Echipele de intervenție ale Electrica au fost mobilizate încă de la primele ore ale dimineții pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în zonele afectate.

Detalii despre incident

Furtuna, însoțită de rafale de vânt puternice și ploi torențiale, a doborât mai mulți copaci și a avariat liniile de electricitate. În unele cazuri, accesul echipelor de intervenție a fost îngreunat de condițiile meteo nefavorabile și de drumurile blocate de copaci căzuți.

Intervenția echipei Electrica

Reprezentanții Electrica au declarat că prioritatea lor este să restabilească alimentarea cu energie electrică cât mai rapid posibil, lucrând în colaborare cu autoritățile locale pentru a degaja drumurile și a repara infrastructura avariată.

„Suntem conștienți de disconfortul creat de această situație și facem tot posibilul să remediem problemele cât mai repede”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Electrica.

Impactul asupra comunității

Furtuna a avut un impact semnificativ asupra comunității locale. Pe lângă lipsa de electricitate, mai multe gospodării au raportat daune materiale cauzate de copacii căzuți și de inundații. Localnicii au fost sfătuiți să rămână în siguranță și să evite deplasările inutile până la remedierea situației.

Previziuni metereologice

Conform prognozei meteo, condițiile meteorologice ar urma să se îmbunătățească în următoarele zile, ceea ce va facilita eforturile de restabilire a alimentării cu energie electrică și de reparare a daunelor. Cu toate acestea, locuitorii sunt îndemnați să rămână vigilenți și să se informeze constant asupra evoluției vremii.

Furtuna de azi-noapte a demonstrat încă o dată fragilitatea infrastructurii în fața fenomenelor meteo extreme. Autoritățile locale și Electrica lucrează neîncetat pentru a restabili normalitatea, iar locuitorii sunt rugați să manifeste răbdare și înțelegere în aceste momente dificile.

related posts

Lasă un comentariu