Acasa Administratie Locuintele ANL din Ploiesti depind de noi conditii pentru vanzare

Locuintele ANL din Ploiesti depind de noi conditii pentru vanzare

de Prahova Biz

Asa cum puteti afla din titlu toate locuintele ANL din Ploiesti vor avea parte de noi conditii pentru vanzare, numai ca toate acestea se afla in faza de proiect. Proiect de hotarare a Consilului Local, care momentan se afla in dezbatere publica.

Insa acesta vizeaza noile conditii ale regulamentului de vanzare a acestor locuinte din Ploiesti construite pentru tineri prin ceea ce numim Agentia Nationala pentru Locuinte. Astfel ca ceea ce nu se va schimba este comisionul de 1% luat de catre Primaria Ploiesti, aceasta suma fiind inclusa in pretul final al achizitiei.

De asemenea noul proiect are in vedere ca vanzarea acestor locuinte ANL sa aiba loc cu acele persoane titulare care au inchiriat locuinta pentru cel putin un an de zile, iar acest contract de inchiriere de minim un an sa fie expirat. Ba mai mult decat atat se pastreaza inca toate acele etape ale accesului tinerilor pentru inchirierea unei astfel de locuinte.

In cazul noului proiect se mai specifica faptul ca titularii pot cumpara o locuinta aflata in inchiriere doar o singura data si cu o conditie esentiala, aceea de a nu avea alte proprietati. Tot aici trebuie luat in calcul faptul ca noii proprietari ai locuintelor ANL nu trebuie sa detina proprietati precum terenuri sau case de vacante.

Cat despre venitul titularului contractului de inchiriere, veniturile familiei acestuia nu trebuie sa depaseasca in ultimele 12 luni 100% din salariul mediu net pe economie pe membru de familie. De asemenea in cazul cumpararii unei locuinte ANL nu este de maxima importanta varsta titularului ca in cazul unei inchirieri. In privinta ratelor lunare in regulament este specificat faptul ca acestea vor fi rate lunare egale care sa acopere atat dobanda de referinta a BNR, cat si cele doua puncte procentuale.

Iar rata dobanzii de referinta va ramane aceea care a fost valabila la data in care s-a incheiat contractul de vanzare cumparare. De asemenea aceasta va ramane neschimbata pe toata durata contractului. Totodata in cazul in care ratele lunare nu se pot plati la data stabilita, cel care achizitioneaza locuinta va acumula majorari si penalitati acestea fiind stabilite la 2% din cuantumul obligatiilor neachitate in termen.

Pentru mai multe detalii cu privire la acest proiect cu noi reguli pentru achizitionarea unei locuinte ANL puteti accesa site-ul Primariei Ploiesti la sectiunea Transparenta decizionala.

related posts