Acasa National A apărut primul caz de infectare cu coronavirus în România, confirmat oficial de Ministrul Sănătății

A apărut primul caz de infectare cu coronavirus în România, confirmat oficial de Ministrul Sănătății

de Prahova Biz

În seara de 26 februarie 2020 s-a confirmat oficial apariția virusului COVID-19 în România, la una dintre persoanele care au luat contact cu italianul care a călătorit la noi în țară la finalul săptămânii trecute. Vestea a fost confirmată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat „Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei.” Totodată doi secretari de stat, Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru au confirmat informația.

Există de asemenea o serie de suspiciuni prin care se arată că ar putea fi posibil un al doilea caz de coronavirus în România, însă testele nu sunt încă finalizate. În comparație cu Italia, unde numărul cazurilor de coronavirus au ajuns la câteva sute, evenimentul de la Gorj, este unul destul de mic, reușind să fie oprit la timp fără a mai răspândi virusul și în rândul altor persoane.

Pe plac național se fac în continuare anchete epidemiologice, fiind așteptate foarte multe rezultate de laborator, recoltând probe de la persoane care ar fi fost expuse la o posibilă contaminare. Marcel Vela, Ministrul interimar al Internelor, a precizat că „autoritățile sunt pregătite pentru astfel de situații. Știm ceea ce este de făcut. Suntem responsabili. Facem un apel la calm!”. Totodată, Ministrul Sănătății a emis ordinul prin care cei plasați în carantină sau izolare la domiciliu să primească concediu medical, urmând ca ieșirea din carantină să se facă abia după 2 teste negative de coronavirus, efectuate la un interval de cel puțin 24 de ore.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății a precizat pe pagina sa de Facebook următoarele: ”Primul caz confirmat în România. Urmează probabil un nou test pentru noi toţi. Instituţiile noastre vor fi cel mai probabil depăşite. Şefii lor vor fi probabil tentaţi să mintă. Mulţi politicieni vor încerca să se folosească de criza asta. În tot ce spun sau fac toţi cei de mai sus, ar trebui să vă întrebaţi mereu dacă le pasă cu adevărat. De obicei se vede cu ochiul liber”.

Potrivit știrilor, joi ar urma să se deschisă o nouă linie operațională telefonică prin care cetățenii să poată să obțină informații despre infecția COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a reluat apelul la calm și responsabilitate, iar granițele țării au fost sporite cu un număr mai mare de unități sanitare pentru control din partea Consiliului Suprem de Apărare al Țării. 

related posts