Acasa Administratie BNR avertizează: prețurile imobiliarelor ar putea crește

BNR avertizează: prețurile imobiliarelor ar putea crește

de Prahova Biz

Unul dintre cele mai importante anunțuri și în același timp avertizare pe care a putut să o dea BNR a avut legătură cu creșterea prețurilor în domeniul imobiliar. Concret persoanele care își doresc o locuință vor achiziționa o garsonieră sau un apartament cu un preț mai ridicat având în vedere că prețurile au crescut atât pentru teren, cât și pentru case, apartamente și garsoniere, într-un cuvânt spus a crescut prețul spațiului de locuit. Cu alte cuvinte această creștere de prețuri nu este rezultată de pe urma faptului că moneda euro a crescut, ci și pentru că cererea de pe piață ce are legătură cu locuințele, cu spațiul de locuit este destul de mare și mai bine spus este în creștere.

Protrivit sondajului realizat de Banca Centrală în rândul băncilor a rezultat faptul că acele propietăți rezidențiale s-au scumpit semnificativ, și în cele din urmă prețurile vor crește și în acest an, 2020.De asemenea pentru că în prezent s-au realizat mult mai multe cereri pentru credite de locuințe, băncile vor încerca să relaxeze puțin standardele. Cât despre creditele de consum acestea s-au diminuat, deoarece nu mai au parte de o cerere semnificativă. De altfel odată cu creșterea monedei euro la început de 2020 se vor înăspri și standardele de creditare pentru acele împrumuturi care fac referire la achiziționarea de terenuri, case sau locuințe.

Ba mai mult decât atât, tot aici trebuie să amintim faptul că pierderea în caz de nerambursare pentru acele credite care au fost acordate populației și care au intrat în acea stare de nerambursare, în trimestrul trecut a fost de 49%, iar în prezent acest procent a ajuns la 47,7%. De altfel în acest trimestru al anului 2020 prețurile pentru locuințe este de aproximativ 1367 de euro metrul pătrat. Mai exact prețul din București pentru un metro pătrat poate fi de circa 1444 euro, în Timișoara prețul este de circa 1292 euro pe metrul pătrat, iar în Cluj-Napoca prețul unui metru pătat astăzi este de 1780 euro.

related posts