Acasa Administratie Atenție! Se deschide Facultatea de Moașe la Ploiești

Atenție! Se deschide Facultatea de Moașe la Ploiești

de Prahova Biz

Extensie a Facultății de Moașe și Asistență Medicală la Ploiești: O Nouă Oportunitate pentru Studenți: Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și Consiliul Județean Prahova Încheie Protocol pentru Învățământul Medical la Ploiești

București, 12 septembrie 2023 – Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a anunțat recent deschiderea unei extensii a Facultății de Moașe și Asistență Medicală la Ploiești. Această inițiativă vine în urma unui protocol încheiat cu Consiliul Județean Prahova și reprezintă un pas important în dezvoltarea învățământului medical în regiune.

Detalii despre admitere

Înscrierile pentru cele 50 de locuri disponibile se vor face exclusiv online, în perioada 8-13 septembrie, iar examenul de admitere este programat pentru data de 17 septembrie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 22 septembrie. Dintre locurile disponibile, 30 sunt la buget, iar 20 sunt cu taxă. Studenții admiși vor urma un program de studii cu durata de patru ani.

Locații pentru cursuri

Cursurile vor începe la 1 octombrie și se vor desfășura la sediile Maternității Ploiești și Universității Petrol-Gaze (UPG). În plus, studenții vor avea ocazia să urmeze cursuri și în cadrul spitalului, oferindu-le astfel o experiență practică valoroasă.

Viitorul învățământului medical la Ploiești

Protocolul încheiat între Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Consiliul Județean Prahova nu se oprește aici. Există planuri de extindere a acestui parteneriat, astfel încât la Ploiești să se poată derula în viitor și cursuri ale Facultăților de kinetoterapie, tehnică dentară, asistenți de laborator sau chiar studii pentru medici.

O oportunitate binevenită

Deschiderea acestei extensii reprezintă o oportunitate excelentă pentru tinerii interesați de o carieră în domeniul medical, oferindu-le posibilitatea de a studia într-un mediu academic de excelență, dar și de a acumula experiență practică în instituții medicale de renume.

În contextul în care sistemul medical se confruntă cu numeroase provocări, inclusiv lipsa personalului calificat, această inițiativă vine ca un răspuns binevenit la nevoile actuale și viitoare ale comunității.

Pentru mai multe informații despre procesul de admitere și detaliile cursurilor, vizitați site-ul oficial al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila.

related posts