Acasa Social Au început simulările examenului de Bacalaureat

Au început simulările examenului de Bacalaureat

de Prahova Biz

Examenul de Bacalaureat sau examenul maturității așa cum mai este cunoscut reprezintă un pas important pentru fiecare elev din clasa a XII-a. Pentru cei ce deja sunt pregătiți și sunt cu materia la zi vestea că a început simularea examenului de Bacalaureat nu ar trebui să ii sperie. În jur de 300.000 de liceeni au intrat astăzi la proba simulării examenului de Bacalaureat începând cu ora 9:00.

Simularea prevede în special clasele XII-a/zi și a XIII-a seral/ frecvență redusă dar implică totodată și clasele XI-a zi și a XII-a seral/ frecvență redusă. De asemenea în rândul elevilor ce fac parte din categoria minorităților naționale simularea la limba și literatură română va fi susținută marți urmând ca următoarea probă dedicată profilului să aibă loc miercuri iar joi proba la alegere a profilului și specializării pentru elevii claselor a XII-a.

Timpul alocat unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor. De asemenea subiectele sunt realizate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE) asemeni modelelor regăsite pe EDU. Subiectele sunt realizate spre a valorifica capacitățile elevilor pe temele regăsite în programa de examen și care au fost predate până la această oră. Subiectele destinate simulării probei de Bacalaureat sunt în general puțin mai grele întocmai pentru a stimula elevii să se pregătească mai bine pentru proba finală. Simularea probei de Bacalaureat prevede recapitularea cunoștințelor dobândite în toți anii de liceu, astfel profesorii să poată vedea ce elev are nevoie de pregătire la o anumită materie sau cine s-a pregătit pentru examenul de Bacalaureat.

Rezultatele vor fi anunțate pe data de 29 martie.

related posts