Acasa National Ce accesorii trebuie neaparat cumparate odata cu drujba?

Ce accesorii trebuie neaparat cumparate odata cu drujba?

de Prahova Biz

Unealta foarte utila atat pentru uz casnic, cat si pentru uz profesional, drujba reprezinta un instrument capabil sa usureze multe dintre sarcinile gospodarilor si meseriasilor care il utilizeaza. Cu ajutorul acestei scule, procesul de taiere a lemnelor sau de toaletare a elementelor de vegetatie dintr-o curte, gradina sau livada poate fi desfasurat mult mai rapid si mai eficient. Dispozitivele din aceasta categorie au capacitatea de a taia foarte usor si repede bucatile de lemn sau crengile nedorite.

Pentru ca functionarea dispozitivului sa fie mereu una eficienta, este necesar sa achizitionezi si o serie de accesorii care sa te ajute nu doar cu functionarea propriu-zisa a sculei, ci si cu intretinerea sa. Iata care sunt cele mai importante repere in functie de care trebuie sa te ghidezi, pentru a pune la punct o trusa cu accesorii de calitate, la care sa poti apela oricand este nevoie.

5 accesorii esentiale pentru orice drujba

Lantul este principala piesa de care trebuie sa ai grija, atunci cand vine vorba despre un astfel de angrenaj. Lantul este elementul care intra in contact direct cu suprafata care trebuie sa fie taiata. El este dotat cu dinti metalici, care se pot uza in timp. Tocmai de aceea, o parte dintre accesoriile pe care trebuie sa le cumperi odata cu drujba vizeaza intretinerea lantului sau. Iata care sunt toate accesoriile recomandate:

1. Lant de rezerva – lantul este acea parte a angrenajului expusa socurilor si contactelor cu suprafete dure. In timp, el se uzeaza, in mod firesc. De foarte multe ori, nu poti repara lantul si ai putea avea nevoie sa montezi unul nou in momente critice. Tocmai de aceea, este o idee buna sa ai un lant de rezerva disponibil in permanenta.

2. Ulei pentru ungerea lantului – inainte de a fi necesar sa apelezi la un nou lant, cel pe care il utilizezi poate fi intretinut pentru a dura cat mai mult. Cu ulei special pentru lubrifierea lantului, problema se rezolva foarte usor. Este de preferat sa achizitionezi ulei de acest tip atunci cand cumperi si drujba.

3. Accesorii pentru ascultit lantul – pe langa lubrifiere, lantul are nevoie si de ascutire periodica. Pentru aceasta activitate, ai posibilitatea sa apelezi fie la masina speciala pentru ascutit lantul, fie la pietre cilindrice. Ambele variante sunt eficiente, daca sunt utilizate in mod corect.

4. Filtru de benzina – pentru ca motorul sa functioneze pentru o perioada cat mai indelungata de timp, este recomandat sa te asiguri ca nu este afectat de impuritatile din combustibil. Cumpara un filtru de benzina si ai garantia ca toate particulele nedorite vor fi blocate si nu vor afecta componentele sensibile ale drujbei.

5. Amortizor pentru zgomot – aparatul are capacitatea de a fi foarte zgomotos, mai ales daca ai de taiat obiecte dure. Ai posibilitatea de a-ti proteja auzul, in timpul utilizarii, cu ajutorul amortizorului pentru zgomot. Acesta iti va face sesiunile de taiat mult mai confortabile si mai usor de dus la bun sfarsit.

Intra pe GeneralMotor.ro si descopera o gama variata din accesorii pentru drujba, pe care le poti cumpara chiar atunci cand iti achizitionezi si echipamentul in sine. Alege intelept si investeste in solutii de calitate, pentru eficienta si rapiditate!

related posts