Acasa Evenimente Fondul Prahova pentru Educație: Oportunitatea de a susține proiecte educaționale pentru elevii prahoveni

Fondul Prahova pentru Educație: Oportunitatea de a susține proiecte educaționale pentru elevii prahoveni

de Prahova Biz

Fundația Comunitară Prahova aduce vești excelente pentru cei interesați de dezvoltarea educației în județul Prahova. Fondul Prahova pentru Educație, ediția a II-a, pune la dispoziție un buget total de 1.010.000 lei pentru finanțarea proiectelor educaționale dedicate elevilor din această regiune. Programul este coordonat de Fundația Comunitară Prahova și este finanțat de OMV Petrom, cu sprijinul Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco și Rohrer Servicii Industriale. Acest fond vine în sprijinul organizațiilor neguvernamentale, unităților de învățământ și instituțiilor publice din județul Prahova, contribuind la dezvoltarea educației și a comunității în ansamblu.

Oportunitatea de a primi îndrumare și suport: Pentru cei care doresc să aplice la Fondul Prahova pentru Educație, este oferită o oportunitate deosebită de a primi îndrumare și suport în procesul de dezvoltare a proiectelor. În data de 16 mai, la Hotel Central din Ploiești, vor avea loc două sesiuni de lucru, între orele 13:00-16:00 și 17:00-20:00. Aceste sesiuni reprezintă momente în care participanții se pot întâlni cu alți aplicanți și pot rafina ideile de proiect într-un mediu de colaborare și învățare reciprocă.

Amenajarea terenurilor și sălilor de sport în școli: Programul „Sportul Pentru Toți”, finanțat de Decathlon România și implementat de Fundația Comunitară Prahova, vine în întâmpinarea nevoilor școlilor din județul Prahova în ceea ce privește amenajarea și reabilitarea terenurilor și sălilor de sport. Există încă 11 zile în care se pot depune aplicații pentru programul „Sportul Pentru Toți”, care susține crearea unor condiții optime și sigure pentru practicarea sportului în școli. Astfel, copiii vor putea beneficia de facilități moderne și atractive, care îi vor încuraja să practice sportul și să se dezvolte armonios.

Promovarea pasiunii pentru știință: Programul „Științescu 4.0” implementat de Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR, oferă elevilor prahoveni oportunitatea de a-și dezvolta pasiunea pentru

știință. Prin intermediul acestui program, elevii pot învăța prin experimentare și pot descoperi bucuriile și misterele științei într-un mod captivant și interactiv.

Proiectele propuse în cadrul programului „Științescu 4.0” au potențialul de a îmbunătăți implicarea elevilor în procesul de învățare, precum și capacitatea lor de a reține și înțelege conceptele complexe. Activitățile desfășurate în cadrul acestor proiecte stimulează gândirea critică, rezolvarea problemelor și colaborarea între elevi, dezvoltându-le astfel abilități esențiale pentru succesul lor în viitor.

Dincolo de aspectul educațional, proiectele „Științescu 4.0” au potențialul de a inspira pasiunea elevilor pentru știință și de a le deschide noi oportunități în carieră. De la învățarea biologiei prin îngrijirea plantelor, la experimente de chimie cu slime sau cerneală invizibilă, sau chiar crearea propriilor jocuri video sau animații pentru a înțelege principiile codificării, elevii vor avea parte de experiențe captivante care le vor stârni curiozitatea și dorința de a explora mai mult în domeniul științei.

Aplicarea la programul „Științescu 4.0” este deschisă până pe 21 mai, ora 18:00. Valoarea finanțării nerambursabile pentru fiecare proiect selectat este de 22.750 lei. Fundația Comunitară Prahova încurajează toți cei interesați să acceseze ghidul de finanțare disponibil pe pagina bit.ly/3KKWYNB pentru a obține informații detaliate și a-și trimite proiectele.

Concluzie: Fondul Prahova pentru Educație, prin intermediul Fundației Comunitare Prahova, oferă oportunitatea de a susține proiecte educaționale pentru elevii din județul Prahova. Prin finanțarea proiectelor în domeniul educației și al sportului, se dorește crearea unui mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor și tinerilor, oferindu-le acces la facilități moderne și inovatoare. Prin intermediul programului „Științescu 4.0”, se promovează pasiunea pentru știință și se încurajează elevii să învețe prin experimentare. Astfel, prin implicarea activă a comunității și a instituțiilor partenere, se urmărește construirea unui sistem educațional dinamic și axat pe nevoile elevilor din județul Prahova.

related posts