Acasa Administratie Înmatriculările de firme sunt în creștere, însă importante centre economice sunt in scadere

Înmatriculările de firme sunt în creștere, însă importante centre economice sunt in scadere

de Prahova Biz

Chiar dacă în urma studiului realizat recent înmatriculările de firme sunt în creștere, importante zone economice așa cum sunt București, Cluj, Timiș, dar și Ilfov au rămas în scădere. De asemenea, în urma studiului efectuat se constată că Bucureștiul are parte de cea mai slabă perioadă, de fapt prima jumătate este considerată ca fiind cea mai slabă începând din 2015.

De altfel în primele șase luni ale acestui an, numărul înmatriculărilor atât de persoane juridice, cât și persoane fizice a crescut cu aproape 9%, comparativ cu prima jumătate a anului 2018. Tot în această perioadă a fost înregistrat și un recul de 10% al noilor înmatriculări, după cum se arată în datele oferite de către Registrul Comerțului analizate de site-ul Profit.ro. Și așa cum spuneam și mai devreme la nivel național s-au înregistrat mai multe firme, însă zone economice importante precum București, Ilfov, Cluj, Timis sunt în scădere.

În afară de București și județele Ilfov, Cluj și Timiș au înregistrat o scădere în această perioadă începând cu anul 2016. Totodată o evoluție bună au avut județele Prahova, Argeș și Iași. De altfel în prima jumătate a acestui an s-au înregistrat aproximativ 77.940 de firme, fata de aceeași perioadă a anului trecut când s-au înregistrat 71.473 de firme.

Ca o comparație putem spune că în București a fost înfințată aproape 1 din 9 firme la nivel național, dintr-un total de 8.986 , dar în scădere cu aproape 11,4% raportat la cele 10.136 de anul trecut. Ba mai mult decât atât pentru județul Cluj scăderea a fost semnificativa de 10,6%, la 3.586 de firme, iar în Ilfov scaderea a fost 6,4%, la 2,576. În Timiș acest declin s-a temperat la 0,8%, ceea ce înseamnă 3.340 de firme noi.

related posts