Acasa Evenimente Inteligența artificială conversațională Google Bard, acum disponibilă în limba română

Inteligența artificială conversațională Google Bard, acum disponibilă în limba română

de Prahova Biz

Tehnologia continuă să ne surprindă într-un mod plăcut, și de data aceasta, este rândul vorbitorilor de limbă română să se bucure de noul AI conversațional Google, Bard. Cu o extindere pe scară largă, care acoperă toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene și peste 40 de limbi, Bard se dezvoltă rapid, ajungând acum să fie disponibil în cele mai vorbite limbi la nivel mondial.

Bard, care este în continuă evoluție, este un model lingvistic de mari dimensiuni, cunoscut și sub numele de chatbot. Are capacitatea de a comunica și genera text într-un mod asemănător omului, răspunzând la o gamă largă de solicitări și întrebări. Dincolo de a oferi răspunsuri, Bard urmărește să stimuleze curiozitatea și creativitatea utilizatorilor, ajutându-i să-și testeze și dezvolte ideile.

Bard combină vasta cunoaștere a lumii cu puterea și creativitatea modelelor mari de limbaj ale Google, furnizând răspunsuri de calitate bazate pe informații actualizate de pe internet. Acum, vorbitorii de limbă română se pot bucura de diverse formate de text creativ generate de Bard – de la poezii și coduri, până la script-uri, email-uri și mesaje.

Disponibil la adresa bard.google.com, pe desktop sau mobil, Bard oferă o interacțiune simplă prin text scris sau voce. Unul dintre punctele sale forte este capacitatea de a genera răspunsuri multiple, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a alege varianta de răspuns care se potrivește cel mai bine nevoilor lor. Bard poate, de asemenea, căuta pe Google pentru a furniza informații suplimentare, datorită funcției „Google it”.

Bard este încă în stadiul de experiment, evoluând cu ajutorul feedback-ului primit de la utilizatori. Aceștia pot vota răspunsurile primite și pot oferi context suplimentar pentru voturile lor. În plus, pentru a facilita interacțiunea cu Bard, utilizatorii pot asculta răspunsurile primite, această opțiune fiind disponibilă și în limba română.

Funcționalitatea de a putea regla tonul și stilul în care Bard răspunde, oferind cinci opțiuni – simplu, lung, scurt, profesional și relaxat – este în prezent disponibilă doar în engleză, dar se anunță a fi extinsă în curând și în alte limbi.

Pentru dezvoltatori, Bard poate ajuta prin generarea, analiza și explicarea codului. În plus, a introdus recent capacitatea de a interacționa cu imagini prin Google Lens, permițând utilizatorilor să încarce imagini în comenzile introduse, pe care Bard le analizează și oferă răspunsuri.

Prin toate aceste funcționalități inovative și ajutorul continuu al utilizatorilor, Google Bard se străduiește să îmbunătățească în continuare experiența utilizatorilor de limbă română, permițându-le să devină mai productivi și creativi. În lumea tehnologiei în continuă schimbare, Bard pare a fi un pas înainte în direcția corectă.

related posts