Acasa Afaceri Hidroelectrica marchează istoria: cel mai mare IPO din românia și debutul energetic pe Bursa de Valori București

Hidroelectrica marchează istoria: cel mai mare IPO din românia și debutul energetic pe Bursa de Valori București

de Prahova Biz

Astăzi, într-un eveniment de mare anvergură, Hidroelectrica, liderul producției de energie din România, își face debutul pe Bursa de Valori București (BVB). Acesta este cel mai mare IPO din istoria bursei românești, un moment istoric care marchează o nouă etapă în evoluția pieței de capital din țara noastră.

Evenimentul de listare va fi onorat de prezența unor figuri de seamă din sfera politică și financiară, printre care Premierul Marcel Ciolacu, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. De asemenea, vor fi prezenți și directori de companii, inclusiv Bogdan Badea, președintele Hidroelectrica.

Intrarea Hidroelectrica în indicele BET cu o pondere de 14,41% reprezintă un semnal puternic despre importanța acestei companii în economia românească. Ponderea a fost determinată pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din data de 7 iulie 2023. Prețul final de ofertă pentru acțiunile Hidroelectrica a fost de 104 lei pe acțiune.

Hidroelectrica nu este doar cel mai mare producător de energie din România, ci și un jucător important în domeniul hidroenergetic la nivel european. Aceasta subliniază importanța strategică a companiei și potențialul său de creștere.

În concluzie, listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori București este un moment istoric pentru piața de capital din România. Cu o pondere semnificativă în indicele BET și un preț de ofertă atractiv, aceasta este o veste mare pentru investitori, dar și un semnal pozitiv pentru economia românească.

related posts