Acasa Administratie O școală prahoveană se transformă într-un adevărat templu al învățământului

O școală prahoveană se transformă într-un adevărat templu al învățământului

de Prahova Biz

Dacă sunteți curioși să vizitați una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din județul Prahova, vă recomandăm să vă îndreptați pașii către orașul Băicoi, unde Școala Gimnazială Liliești a fost reabilitată la standarde europene, devenind un exemplu de excelență. Joi, 23 martie, primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, invită toți cei interesați să participe la un tur al clădirii, începând cu ora 9.00, pentru a descoperi cum a fost transformată această școală într-un centru educațional de invidiat.

Trei puncte forte ale investiției în școala din Băicoi

1. Modernizarea la standarde europene: Cu o investiție de 1,6 milioane de euro, Școala Gimnazială Liliești a fost reabilitată în urma unui parteneriat cu OMV Petrom, care a sponsorizat cu o sumă importantă lucrările de renovare.

2. Dotări tehnologice și energetice avansate: Printre îmbunătățirile aduse școlii se numără instalarea unor panouri fotovoltaice pentru independența energetică, un sistem de încălzire cu pompe de căldură, climatizare și echipamente de filtrare a aerului cu recuperare de căldură. Acestea aduc clădirea la standarde nZEB – consum energetic aproape zero.

3. Proiecte viitoare: Primarul Marius Constantin a anunțat că urmează o a doua etapă de investiții, care va include construcția unei săli de sport moderne și a unei săli de mese. În plus, școala va face parte din programul „O masă caldă pentru elevi”, iar un proiect cu finanțare europeană urmărește dotarea școlilor și grădinițelor din oraș cu mobilier TIC (mobilier inteligent).

Reabilitarea Școlii Gimnaziale Liliești din Băicoi arată că, prin investiții strategice și parteneriate solide, instituțiile de învățământ pot fi transformate în centre educaționale moderne, care să inspire elevii și să le ofere condiții optime de studiu. Aceasta este o lecție importantă pentru întreaga comunitate educațională românească.

related posts