Acasa Administratie Taxele și impozitele plătite la început de an oferă bonificații

Taxele și impozitele plătite la început de an oferă bonificații

de Prahova Biz

Cu toții știm că termenul limita de plata a primei tranșe a taxelor și impozitelor locale este până la sfârșitul lunii martie. Însă mulți dintre contribuabili s-au grăbit să le achite încă de pe acum. Încă din primele patru zile de activitate al Serviciului Finanțe Locale Ploiești mai mult de 5000 de contribuabili au plătit taxele și impozitele locale. Nu mai este o necunoscută faptul că cetățenii municipiului Ploiești au făcut dovadă de a fi cetățeni responsabili și bun-platnici în privința a ceea ce înseamnă plata impozitelor pentru toate bunurile pe care le dețîn.

Pentru mulți dintre acești contribuabili scopul acestei plăti în grabă este acela că dacă vor achita taxele integral se vor putea bucură de o bonificație (reducere a taxelor) de 10% ce se acordă numai și numai dacă taxele sunt plătite integral. De asemenea în acest an s-a mai anunțat o nouă inițiativa, ce-i drept, pusă experimental în aplicare. Inițiativa ce se rezumă la radierea auto în cel mai scurt timp (chiar pe loc) și fără să se facă vreo plata de urgență.

Potrivit Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești, încă de pe dată de 3 ianuarie s-au prezentat cetățenii pentru a-și achita taxele și impozitele locale. De altfel pentru achitarea acestor taxe în primele patru zile s-au prezentat 5366 de ploieșteni, iar 3374 de cetățeni s-au putut bucură de bonificatia de 10%. Suma încasată de la toți acești contribuabili ce s-au prezentat în primele patru zile a fost de 1161923 de lei. Dintre care 996.899 de lei au fost colectați în numerar prin intermediul casierilor fiscului, 35.640 de lei prin intermediul oficiilor poștale din oraș și 129383 de lei prin intermediul Sistemului Național de Plăti Electronice – ghișeul.ro.

Ceea ce este important de spus este faptul că ploieștenii ce au plătit deja integral taxele și impozitele nu au plătit mai mult față de anul trecut. Cu mențiunea că în acest an valoarea impozabilă pe clădiri a fost indexată cu rată inflației. Iar acest lucru înseamnă că peste taxele de anul trecut s-au adăugat aproximativ 1 leu sau 1 leu și ceva. Pe de altă parte cetățenii ploieșteni au fost entuziasmați de nouă inițiativa introdusă de către fisc și aplicată la începutul acestui an.

Astfel că timp de o luna soluționarea dosarelor de radiere auto se vor realiza chiar în momentul în care a fost depus. De altfel trebuie să reamintim că această inițiativa este una experimentală ce a început pe 3 ianuarie și se va realiza doar timp de o luna. De asemenea în primele patru zile potrivit datelor oferite de către fisc și în acest caz s-au soluționat 220 de dosare în ordinea bonurilor de ordine eliberate la depunerea dosarelor.

 Ba mai mult decât atât cei care și-au depus dosarele pentru radierea auto nu au fost nevoiți să plătească nici un fel de taxa de urgență, ceea ce a venit în sprijinul cetățenilor. Așadar dacă doriți să aveți parte de bonficatia de 10% a taxelor și impozitelor puteți achita sumele datorate fiscului până pe 31 martie. Și totodată dacă va grăbiți în soluționarea doarului de radiere auto încă mai aveți timp până la finalul acestei luni.

related posts