Acasa Evenimente Adolescenții și dependența de internet, schimb de experiență într-un proiect fără margini

Adolescenții și dependența de internet, schimb de experiență într-un proiect fără margini

de Prahova Biz

Era digitală în care trăim îi inspiră de fiecare dată pe tineri, îi face mai creativi, mai inteligenți și deopotrivă mai dependenți de această resursă pe care o numim Internet și comunicarea digitală. Mediul perfect prin care fiecare entitate își poate dezvălui competențele, creativitatea și felul de a fi.

De aceea în perioada 15 – 21 mai se va desfășura la Câmpina în județul Prahova un proiect prin care tinerii vor fi mai aproape de această eră complexă digitală și totodată să cunoască anumite aspecte interesante despre aceasta.

În cadrul proiectului european multilateral „Millennials’ Internet Networking Dependece – MIND”, asociația de tineret Together România aduce în fața tinerilor instrumente și moduri de utilizare a internetului, astfel încât să nu devină dependenți de acesta.

Proiectul aduce laolaltă 30 de tineri din 5 țări diferite precum Cehia, Lituania, Polonia, Spania și România (având în vedere că este țara gazdă).Tinerii care vor participa la proiect vor desfășura activități specifice de educație non-formală, mai exact ateliere de creație de lucru, activități out-door, dar și de voluntariat alături de tinerii din comunitatea locală.

Pe lângă toate aceste activități se adaugă jocurile de grup, întâlnirile cu autoritățile locale și membrii unor ONG-uri, seri culturale cu specific național pentru fiecare țară participantă, dar și descoperirea patrimoniului local și regional prin activități specifice, activități de follow-up și multe altele. Întregul proiect este finanțat de către Programul Erasmus+.

Asociația Together România este o organizație non-guvernamentală, non-profit și are statutul legal al unei asociații cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret.

related posts