Acasa National Alertă de vânt și viscol în Prahova

Alertă de vânt și viscol în Prahova

de Prahova Biz

Încă de ieri cei de la Administrația Națională de Meteorologie a dat o informare actualizată de vreme rea (vânt și viscol). Această durează până în această aseară la ora 20:00, viteza vântului punând ajunge și la 120 de kilometri pe ora în zona de munte.

De asemenea nu doar vântul va fi o problemă, meteorologii anuntant și precipitații sub fomă de ninsoare sau mixte ceea ce duce la favorizarea depuneri de polei.

În zona Ploiești se așteaptă viteze ale vântului la rafală de 45-55 kilometrii pe oră accentund senzația de temperaturi reci.

La această oră la Ploiești ninge abundent dar cel mai probabil această ninsoare se va opri spre prânz. La noapte ninsorile vor fi mai intense mai ales în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali. Local în aceste zone se vor acumula canitati de 10-15l / mp/

Mâine rafalele de vânt se vor intensifica ajungând și la 60-65 de kilometrii pe oră.

I zona de munte din județele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Albă, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău vântul va atinge viteze de până la 65 – 80 de kilometri pe oră.

related posts