Acasa Editorial E momentul să ne unim forțele sau să ne descurcăm fiecare cum poate?

E momentul să ne unim forțele sau să ne descurcăm fiecare cum poate?

de Prahova Biz

În contextul unei crize economice care afectează mai ales sectorul HORECA pe Grupul Antreprenorilor din România, am găsit o postare care m-a făcut într-un fel să îi dau dreptate domnului de mai jos, mai ales că și eu, la rândul meu, am trecut la un moment dat prin șuturile unor antreprenori care voiau să mă „ajute” probabil pe principiul „un șut în fund, un pas înainte”, deși nu am înțeles niciodată cum neseriozitatea, neplata facturilor sau țepele pot fi încadrate la „un pas înainte”.

Astfel, domnul Romeo Kosztandi ne expune în câteva rânduri o parte dintre întâmplările lui în antreprenoriat. Îl puteți contacta pe facebook, dacă simțiți că serviciile pe care le oferă dânsul sunt cele de care aveți nevoie.

Să imi spun si eu păsul:

Eu lucrez in distribuția alimentară de 25 ani, de 12 ani lucrez pentru mine, în acest interval am trecut prin două falimente, am pierdut mai bine de 100.000 Acuma lucrez singur, am avut angajați care m-au furat din toate părțile așa că am decis de un an jumate să nu mai am angajați.

Am avut anul trecut o cifră de afaceri de 450.000

Am avut perioade foarte grele, în care am strâns din dinți și am trecut nenumărate hopuri, că așa este in distribuția alimentară. Eu fac distribuție de ouă în cantități industriale, vand ouă între 600.000 si un milion de ouă/lunăSunt din bistrița năsăud, acum 12 ani când m-am apucat să vând ouă în Bistrița aveam cam 100 clienți la care am vândut ouă, fac precizarea că și în momentul de față sunt un jucător care are cele mai bune prețuri la marfă.!

Ce s-a întâmplat în acești 12 ani ? Din cei 100 clienții care am fost foarte solidar astăzi mai am 5 clienții in Bistrița. Restul sunt in alte județe. Si acuma vine morala: Tu îmi zici să fiu solidar lor? De ce aș face asta acuma? Au fost momente când m-am „milogit „de ei să îmi cumpere marfa ca imi expira in depozit… nu este ușor să vinzi ouă, un produs perisabil cu termen de valabilitate de 25 zile… Sunt multe de spus la capitolul anteprenorial, afaceri mici și mijlocii…

Eu pot spune că atât de rău o să fie că ne vom întreba dacă o fost cumva un război și noi nu l-am văzut… Moralala este că noi anteprenorii mici, cu afacerii mărunte dar importante pentru economia locală nu suntem uniți, nu colaborăm unul cu celalalt. Am batut la multe uși in Bistrița să vând marfă..fac distribuție din 97 in Bistrița îi cunosc foarte bine… dezamăgirea este mare. Dar niciodată romanul anteprenor nu o să fie unit așa cum sunt cei din vest. Acolo afacerile sunt solide pentru că marfa in primul rând se cumpără doar in regiunea lor, de la producătorii locali, se ajut a între ei. La noi nu si nu o se întâmple niciodată.

Văd cum urlă sectorul HORECA ca mor, că se vor sufoca. Eu vand si carne de pasăre românească la preturi foarte bune. Stau cu tonele de carne de pasăre pe stoc, adesea am vândut cu pretul de achiziție numa să îmi deblochez stocul,să îmi recuperez banii de pe marfă.Am batut la usa la multe restaurante sa cumpere marfa locală.Dar au preferat să cumpere marfă din import, să lucreze cu firme internaționale in detrimentul firmelor locale.Și tu vii sa imi spui să fiu solidar cu acești anteprenori?Profitul in mare parte nu l-am facut cu firmele din bistrița!Sunt multe de zis la acest capitol..dar cred ca am spus multe.Suntem pe cont propriu dragi anteprenori!Și nu mai stați cu mâna întinsă la stat că nu o sa primiți nimica.

Romeo Kosztandi

Desigur asta nu înseamnă că nu există și oameni de încredere, oameni pe care ne putem baza și cu care ne putem asocia pentru a trece de această perioada dificilă, dar experiența ne spune că vor exista și cazuri în care unii vor vrea doar să profite de pe urma situației.

related posts