Acasa Evenimente Fondul Științescu Prahova – Ediția 4.0: Hub-uri Educaționale – Oportunități de finanțare nerambursabilă și parteneriate fructuoase

Fondul Științescu Prahova – Ediția 4.0: Hub-uri Educaționale – Oportunități de finanțare nerambursabilă și parteneriate fructuoase

de Prahova Biz

Fondul Științescu Prahova a lansat recent înscrierile pentru ediția 4.0 – „Hub-uri Educaționale”, oferind finanțări nerambursabile în valoare de 91.000 lei pentru proiecte din domeniul știință, tehnică, inginerie, artă și matematică. Grupul Observatorul Prahovean, partener al Fundației Comunitare Prahova, se alătură pentru al doilea an consecutiv în susținerea Fondului Științescu și a diverselor proiecte derulate de fundație.

Fundația Comunitară Prahova, în colaborare cu Romanian-American Foundation, Federația Fundațiilor Comunitare din România și partenerii locali (Supermarket La Cocos, DSP, Equilibrum Residence, Bucegi 12 Residence și Grupul Observatorul Prahovean), implementează acest program în județul Prahova, având sprijinul Inspectoratului Județean Prahova.

Fiecare proiect finanțat poate beneficia de o finanțare de 22.750 lei, iar contribuția fiecărui aplicant trebuie să fie de minim 10% din valoarea totală a proiectului, fie în bani, fie în natură. În cadrul Fondului Științescu, se oferă și instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor, asigurând astfel o experiență de învățare și dezvoltare pentru beneficiari.

Activitățile proiectelor finanțate se vor desfășura în perioada iunie-decembrie 2023, iar termenul limită pentru înscrieri este 7 mai 2023. Pot aplica organizații non-guvernamentale, unități de învățământ și biblioteci.

Procedura de aplicare constă în completarea formularelor standard disponibile pe site-ul prahova.stiintescu.ro și încărcarea documentelor necesare pe platforma online (https://fundatiacomunitaraprahova.grantmanager.ro/).

Bianca Daniță, coordonatorul programului, susține că ediția 4.0 a Fondului Științescu, prin conceptul de „hub-uri educaționale”, reprezintă un nou nivel în domeniul asimilării cunoștințelor în științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică, fiind un prim pas spre un viitor în care tinerii să privească cu încredere.

Fondul Științescu Prahova este un fond privat de finanțare nerambursabilă, coordonat la nivel local de către Fundația Comunitară Prahova. În perioada 2017-2022, au fost acordate 30 de granturi în valoare totală de 281.000 lei, ajutând peste 3.000 de elevi din 10 comunități prahovene să se familiarizeze și să se îndrăgostească de științe.

Programul este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară, precum București, Sibiu, Iași, Cluj, Brașov, Bacău, Țara Făgărașului, Oradea, Mureș, Odorheiu Secuiesc și Galați, prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

Fondul Științescu Prahova – Ediția 4.0: „Hub-uri Educaționale” reprezintă o oportunitate extraordinară pentru tinerii prahoveni și comunitatea locală de a se implica activ în dezvoltarea și promovarea domeniilor STEAM. Prin colaborarea dintre Fundația Comunitară Prahova, partenerii locali și Grupul Observatorul Prahovean, se creează un cadru propice pentru implementarea și susținerea unor proiecte inovatoare, care să contribuie la îmbunătățirea educației și la formarea unei noi generații de specialiști și lideri în domeniu.

Pentru mai multe informații despre Fondul Științescu Prahova și cum să aplicați, puteți accesa site-urile www.prahova.stiintescu.ro și www.fundatiacomunitaraprahova.ro. Nu ratați această oportunitate unică de a vă implica în dezvoltarea educației și a comunității prahovene!

related posts