Acasa Administratie Surpriză la alegerile locale din Ploiești: Independentul Mihai Polițeanu câștigă Primăria

Surpriză la alegerile locale din Ploiești: Independentul Mihai Polițeanu câștigă Primăria

de Prahova Biz

Într-o mișcare neașteptată la alegerile locale din 2024, candidatul independent Mihai Polițeanu a anunțat victoria în cursa pentru Primăria Ploiești, înfrângându-i pe primarul în funcție Andrei Volosevici (PSD) și pe candidatul liberal Bogdan Nica. Polițeanu a transmis un mesaj emoționant pe Facebook, mulțumindu-le ploieștenilor pentru susținere și declarând că această victorie este o dovadă că „o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate”.

„Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de 3 decenii la conducerea Ploieștiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate care să privească spre viitor cu speranță. De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului”, a declarat Polițeanu.

Un profil al câștigătorului

Mihai Polițeanu, conform informațiilor de pe site-ul său oficial, este licențiat în Filosofie al Universității București și a absolvit un masterat în Studii ale Naționalismului la Universitatea Central Europeană. De asemenea, a urmat cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Cariera politică a lui Polițeanu a început cu alegerea sa ca deputat pe listele USR – PLUS în decembrie 2020. În octombrie 2022, a devenit deputat independent. Este cunoscut pentru inițiativele sale legislative, inclusiv campania „Oameni noi în politică”, o inițiativă de liberalizare și democratizare a legislației electorale.

„În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizaţii civice şi partide politice) şi am declanşat la nivel naţional a doua cea mai mare iniţiativă legislativă cetăţenească după ‘Fără penali în funcţii publice’ – ‘Oameni noi în politică’, o iniţiativă de liberalizare şi democratizare a legislaţiei electorale. (…) Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mişcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare şi am făcut pasul spre politică. Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova faţă de PNL la nivel local şi judeţean. Împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni, am decis să punem bazele şi să construim o alternativă pentru Ploieşti la actuala clasă politică locală”, a menționat Polițeanu pe site-ul său.

Candidatura la Primăria Ploiești

Pentru funcția de primar al Ploieștiului au concurat 10 candidați, printre care:

  • Cristian Nica (PNL)
  • Florian Săraru (AUR)
  • Liviu-Andrei Volosevici (PSD)
  • Răzvan Enescu (Alianța Dreapta Unită)
  • Cristina Toma (România ECO – Echitate, Comunitate și Onestitate)
  • Cătălin Beciu (Partidul Național de Centru)
  • Marian Doru (Partidul Patrioților)
  • Elena Dolniceanu (Partidul România în Acțiune)
  • Mihail Urzeală (Partidul Ecologist Român)
  • Laurențiu Polițeanu (independent)

Rezultatul surprinzător al alegerilor arată o schimbare semnificativă în opțiunile electorale ale ploieștenilor, care au ales să sprijine un candidat independent cu o agendă de reformă și transparență. Cu o populație de 180.540 de locuitori, conform datelor Institutului Național de Statistică din 2021, Ploieștiul își pune acum speranțele în noul primar ales pentru a aduce schimbările mult așteptate în administrația locală.

related posts

Lasă un comentariu