Acasa Social Grant de la Google.org pentru „Eroii Internetului”: educația digitală transfrontalieră

Grant de la Google.org pentru „Eroii Internetului”: educația digitală transfrontalieră

de Prahova Biz

Într-o lume digitală în continuă schimbare, siguranța online a celor mai tineri dintre noi devine o preocupare centrală. Răspunzând acestei necesități, Asociația Adfaber anunță primirea unui grant substanțial de 285.000 de dolari de la Google.org. Acesta va permite nu doar continuarea, dar și extinderea programului „Eroii Internetului” – o inițiativă esențială pentru educația în domeniul securității cibernetice a copiilor din România, acum și în Republica Moldova.

Vestea vine ca un ecou pozitiv la evenimentul „Securitatea cibernetică: inovație și educație”, ce a avut loc pe 31 Octombrie, marcând angajamentul comunității online în cadrul Lunii Europene a Securității Cibernetice. Aici, Google România a subliniat importanța inovației și educației în protejarea utilizatorilor de internet.

„Eroii Internetului” – cu trei ani de succes în urmă – se mândrește cu implicarea a peste 27,000 de profesori și atingerea impresionantă de peste un milion de elevi, încurajându-i să navigheze prudent pe internet. Parteneriatul cu Poliția Română și Ministerul Educației aduce o greutate suplimentară acestui proiect, oferindu-i legitimitate și acces la resurse vitale.

În cadrul programului, elevii sunt îndrumați spre a deveni cetățeni digitali responsabili, înțelegând nu doar pericolele, ci și imensele posibilități pozitive ale lumii online. Cu o astfel de finanțare, inițiativa poate acum să-și extindă aripile, pregătind copii și în Republica Moldova să devină la fel de informați și protejați ca și vecinii lor români.

Pentru Adfaber, acest grant înseamnă recunoașterea eforturilor și a impactului pozitiv pe care programul „Eroii Internetului” îl are asupra comunităților. Acesta este un pas important spre crearea unei generații de tineri conștienți de riscurile online, dar și de potențialul acestui mediu.

Ne îndreptăm spre o era în care educația digitală nu mai este o opțiune, ci o necesitate. Google.org, prin suportul său, deschide noi orizonturi pentru siguranța copiilor în spațiul virtual.

Vă invităm să îmbrățișați și să sprijiniți această inițiativă, să publicați și să distribuiți această veste. Pentru mai multe informații sau pentru organizarea unui interviu, vă stăm la dispoziție.

Protejarea copiilor noștri online este o responsabilitate colectivă – să lucrăm împreună pentru un viitor mai sigur.

related posts