Acasa Evenimente Tinerii și educația digitală: Proiectul „Digital intro for Youth – DIY” al Asociației Beehive

Tinerii și educația digitală: Proiectul „Digital intro for Youth – DIY” al Asociației Beehive

de Prahova Biz

Lumea digitală de astăzi aduce cu sine provocări și oportunități în egală măsură, iar tinerii se află adesea în centrul acestui vârtej. Fenomenul FOMO (Fear Of Missing Out), sau frica de a rata evenimente importante, este unul dintre aspectele care caracterizează generația actuală, iar Asociația Beehive a decis să intervină pentru a oferi sprijin și resurse valoroase acestei categorii de vârstă.

În perioada 5 – 11 Noiembrie 2023, la pitorescul Valea Doftanei din județul Prahova, Asociația Beehive organizează o serie de activități sub egida proiectului „Digital intro for Youth – DIY”, finanțat prin Programul Erasmus+. Inițiativa se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, având ca scop principal creșterea competențelor în domeniul informării, educației digitale și consumului critic de produse mass-media.

Proiectul reunește 30 de tineri din cinci țări diferite – Italia, Slovacia, Polonia, Turcia și România – și propune o abordare inovatoare bazată pe educația non-formală. Participanții vor avea oportunitatea să își dezvolte competențele de comunicare și gândire critică, punând accent pe interacțiunea cu informația, gadget-urile și produsele media. Mai mult decât atât, proiectul introduce elemente de educație media digitală și creează un set de instrumente și materiale educative pentru a-i ajuta pe tineri să înțeleagă rolul crucial al media într-o societate democratică și să folosească responsabil rețelele sociale.

Activitățile prevăzute în cadrul proiectului sunt variate și interactive, incluzând sesiuni de cunoaștere și socializare, activități de „team building”, ateliere tematice, o activitate comună cu elevii din cadrul unui liceu local, întâlniri cu autoritățile locale și activități în aer liber. Toate acestea sunt menite să stimuleze creativitatea, participarea activă și inițiativa tinerilor, creând un mediu propice pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Asociația Beehive, entitatea care stă la baza acestui proiect, este o organizație non-guvernamentală, non-profit, cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret. Echipa Beehive este dedicată creării de oportunități de dezvoltare pentru tineri și este deschisă pentru a oferi mai multe informații celor interesați de proiectul „Digital intro for Youth – DIY”.

În concluzie, proiectul „Digital intro for Youth – DIY” se anunță a fi o inițiativă esențială pentru educația digitală a tinerilor, oferindu-le acestora uneltele necesare pentru a naviga cu încredere și responsabilitate în lumea digitalizată a zilelor noastre. Asociația Beehive face un pas înainte spre formarea unei generații conștiente, informate și pregătite să facă față provocărilor secolului XXI.

related posts