Acasa Social Instrumentele digitale un mediu bun de învățare pentru elevii ploieșteni

Instrumentele digitale un mediu bun de învățare pentru elevii ploieșteni

de Prahova Biz

Începând de astăzi învățământul se schimbă. Odată cu trecerea la un alt nivel tehnologic copiii au devenit din ce în ce mai atrași de lumea digitală. Văzând interesul tinerilor pentru tehnologie, Școala Gimnazială Internațională Spectrum din Ploiești și-a propus ca anul acesta să se integreze mai mult pe această ramură hi-tech.

Mulțumită unui parteneriat încheiat cu Netland Computers, sălile de clasă au fost dotate cu monitoare interactive și software educațional pentru ca învățarea să fie diferită față de cea actuală. Trecerea la tehnologie îi ajută pe cei tineri să se folosească de instrumentele digitale pentru educație, asistând profesorii prin simulări, animații 3D, prezentări, manuale și teste derulate online. Școala Gimnazială Spectrum Ploiești era deja printre puținele școli din județ care dețineau două table interactive, una fiind la ciclul primar iar alta la cel gimnazial. Odată cu creșterea numărului de elevi și nevoile s-au ridicat, ceea ce a dus la apariția de noi table interactive. Noile dotări tehnologice ii ajută pe elevi, oferind un set interactiv de instrumente digitale pentru educație, monitoare care oferă o experiență superioară dar și un set complex de facilități.

Școală Spectrum din Ploiești deține la momentul de față un monitor interactiv Newline cu o diagonală de 65 de inch și mulți-touch în zece puncte capabil să ofere rezultate uimitoare elevilor și profesorilor în etapa de predare. Conducerea școlii a văzut cât de mult influențează noile tehnologii motiv pentru care se plănuiește achiziționarea a încă 7 display-uri interactive.

”Reacția elevilor a fost extraordinară. Nu ne-am așteptat ca ei să se implice atât de mult în valorificarea facilităților oferite de aceste monitoare. Dat fiind faptul că sunt copiii erei digitale, au luat-o înaintea dascălilor, pentru că li s-a părut mult mai firesc să desfășoare lecțiile în acest mod. Suntem acum la faza instruirii profesorilor, care și-au dat seama cât de mult le ușurează munca astfel de instrumente moderne” a declarat dl. Çakar Fehmi, managerul școlii Spectrum Ploiești.

Netland Computers a adus inclusiv instalarea de noi soluții software, printre care fiind regăsită și licența mozaBook, fiind capabilă să completeze necesitatea de instrumentar educațional prin animații 3D, prezentări, manuale și teste derulate online. 52 de licențe mozaBook au fost oferite pentru copii, acum având acces chiar de pe dispozitivul propriu fie că e tabletă sau calculator la peste 1.000 de animații 3D interactive, tutoriale video dar și lecțiile care se predau în clasă. Totodată mulțumită acestei aplicații, profesorii pot trimite elevilor materia necesară, inclusiv teme sau teste personalizate pe care le pot rezolva online. Grație acestui serviciu profesorii vor putea urmări cu ușurință evoluția copiilor, oferind rapoarte cu activitatea lor. 

related posts

2 comentarii

Ecouri în presă - Netland 07/06/2019 - 18:34

[…] a fost preluată de mai multe publicații, dintre care amintim Prahova Business, 24life, Prahova Economică, 9 Vrem Părinți, Eva sau […]

Echoes in the press - Netland 14/06/2019 - 13:48

[…] news was posted by several publications, including Prahova Business, 24life, Prahova Economică, 9 Vrem […]

Comentariile sunt închise.