Acasa Afaceri Ion Țiriac urcă cu 49 de poziți în topul celor mai bogați oameni ai lumii

Ion Țiriac urcă cu 49 de poziți în topul celor mai bogați oameni ai lumii

de Prahova Biz

Ion Țiriac este la momentul de față singurul miliardar din România prezent pe lista miliardarilor lumii, averea să fiind estimată la 1.2 miliarde de dolari. Marele om de afaceri a știut să se facă remarcat și apreciat de toată lumea încă din tinerețe, fiind considerat ca fiind unul dintre cei mai buni jucători de tenis de la acea vreme. Pe lângă tenis Ion Țiriac a fost foarte pasionat și de hochei pe gheață reușind chiar să facă performanță în acest sport.

În prezent este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogați oameni din România, fiind considerat un influent om de afaceri, având afaceri în mai multe domenii printre cele mai cunoscute find afacerile petroliere, asigurări și imobiliare. De asemenea marele investitor și om de afaceri este foarte cunoscut și pentru fabuloasa pasiune pentru mașini, având o întreagă colecție, în special  mașini clasice, restaurate sau care au fost păstrate în cele mai bune condiții. Potrivit informațiilor publicate în revista Forbes, Ion Țiriac se clasează pe locul 1.818 la nivel mondial fiind cu 49 de poziții mai sus față de anul trecut cu toate că averea sa a rămas la același nivel. În topul miliardarilor la nivel mondial sunt clasați în primii trei Jeff Beszos cu o avere de 131 miliarde dolari, Bill Gates cu 96.5 miliarde de dolari și Warren Buffet cu 82.5 miliarde de dolari.

De asemenea un alt om de afaceri care a fost prezent pentru o lungă perioadă de timp în fruntea clasamentului miliardarilor lumii, Mark Zuckerberg a căzut de pe locul 5 pe locul 8, averea sa fiind cu nouă miliarde de dolari mai mică. Mark a fost devansat de miliardarul mexican Carlos Slim, miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul afacerii Zara și co-fondatorul Oracle, Larry Elisson. La momentul de față America deține cei mai mulți miliardari din primii 20 cei mai bogați oameni ai lumii iar Franța se clasează doar cu doi reprezentanți, respectiv Bernard Arnault și Françoise Bettencourt-Meyers.

Revista Forbes subliniază de asemenea că un număr record de 994 de persoane de pe lista celor mai bogați oameni ai lumii au o avere mai mică față de cea de anul trecut, cauzele nefiind clare fiecare având afaceri cu domenii diferite de activitate. 

related posts