Acasa Administratie Lipsă de respect, amenințari și metehne comuniste din partea unui angajat ISJ Prahova

Lipsă de respect, amenințari și metehne comuniste din partea unui angajat ISJ Prahova

de Prahova Biz

Că trăim deja la un nivel pe care unii dintre noi îl contestă nu mai este niciun fel de îndoială, dar să îți trimiți copilul la școală cu speranța că va învăța ceva bun și va avea exemple demne de urmat este cu totul și cu totul altă poveste. Și asta pentru că din păcate cu puțin timp în urmă în presă a ieșit la iveală lipsa de respect a unei doamne inspector, Magdalena Georgescu, care ocupă funcția de inspector pentru dezvoltarea resursei umane, din cadrul ISJ Prahova.

Doamna respectivă și-a permis fără niciun fel de rezervă să amenințe unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din cadrul Liceului Economic Ploiești, Liviu Drăghici. Domnul profesor Drăghici este unul dintre profesorii care a reușit să atragă elevii la orele sale și nu oricum, a reușit să îi determine să vină îmbrăcați în cămașă albă și să arate respect profesorului lor, care negreșit vine la ore de fiecare dată îmbrăcat la costum. Ba mai mult decât atât profesorul a reușit prin propria metodă de predare să atragă și alți elevi de la alte clase să se alăture orelor sale.

De altfel rămâne de văzut dacă domnul inspector general al ISJ Prahova, Oprea Nicolae Angelescu, va lua vreo măsură cu privire la subalterna sa, domna inspector Magdalena Georgescu. Și pentru ca toate lucrurile să fie clare cel mai în măsură ar fi să atașăm mai jos textul pe care domnul profesor Liviu Drăghici l-a postat pe una dintre rețele de socializare și să vedeți despre ce este vorba:

„Astăzi şi mâine are loc validarea  candidaților care s-au înscris pentru examenul de definitivat 2020.

Intervalul este 10-16 și validarea se face doar personal. Dat fiind că la ora 11 trebuia să fiu la Anticaffe New Experience​ ca să poată lua Marilena Drăghici​ copiii de la școală și de la grădiniță, m-am prezentat la inspectorat la 9:45 și mi-am ocupat locul la coadă.

S-a făcut ora 10. Nimic. Zic, hai să mai stau 5 minute că până se așează omul la birou, până mai pregătește ce mai e de pregătit -durează. La 10:10 i-am întrebat pe cei de la coadă dacă știe cineva la cât începe validarea. Mi s-a răspuns că n-a venit doamna. Am cerut un număr de telefon al doamnei să întreb la cât începe de fapt validarea. A sunat-o cineva și a venit altă persoană în locul dânsei să ne dea fișele. Am validat fișele (practic am verificat dacă IT-istul a introdus datele corect) și le-am semnat.

Persoana care a venit în locul doamnei (care de altfel a fost destul de drăguță) ne-a spus că mai urmează încă o validare dar nu știe nici de ce, nici când. Am rugat-o să îmi dea totuși numărul doamnei să o întrebăm. Că în funcție de asta ne mai organizăm și restul activităților.

Acum câteva minute sună telefonul. Era doamna.
– Domnul Draghici, de ce ați făcut domne scandal la inspectorat?
– Poftim?
– Mi-a zis colega că ați făcut scandal azi dimineață.
– Mă iertați dar înseamnă că avem viziuni diferite asupra noțiunii de scandal. Eu doar am întrebat când începem și de ce n-am început la ora 10 așa cum era specificat.
– Dumneavoastră sunteți așa de punctual?

– Da. Altfel cum vrem să meargă lucrurile în țara asta?
– Lăsați că o sun eu pe doamna directoare să o întreb dacă intrați la ore fix când trebuie.
– Asta e o amenințare sau doar sunteți curioasă? Că dacă doar sunteți curioasă, vă dau și numărul câtorva elevi să vă confirme și ei.
– Lăsați că ne vedem la inspecție.
– Fără nicio urmă de ironie, chiar vă aștept. Că eu același lucru fac și fără inspector, și cu inspector și cu ministru.

Mă apuc să îmi calc cămășile că mă așteaptă o primăvară interesantă. Vă mai țin la curent”.

Iar dacă printre voi se numără persoane care au avut parte de astfel de tratamente și amenințări cel mai bine ar fi să le faceți publice. Nu de alta, dar așa observăm și noi cine își face treaba în școlă și în sistemul de învățământ și cine își bate joc de elevi și profesori, și implicit de părinți.

related posts