Acasa Afaceri ROBOR aduce noi schimbări pentru reducerea dobânzilor de credite

ROBOR aduce noi schimbări pentru reducerea dobânzilor de credite

de Prahova Biz

ROBOR vine cu o nouă schimbare pentru sistemul bancar, de acum creditele în derulare nu vor mai beneficia de noua formulă de calcul, urmând ca toți clienții să își refinanțeze împrumuturile pentru a putea beneficia de modificarea dobânzilor.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat: „Momentan schimbarea mai are nevoie de foarte puțin timp pentru a fi aplicată, încă se mai poartă discuții cu privire la modificările aduse până la ședința de Guvern. Noi ne dorim ca după apariția ordonanței de urgență, în termen de o lună să se treacă la această formulă. La momentul de față este vorba despre o aplicare sigură în cazul creditelor noi, urmând ca toate creditele în derulare să fie modificate doar pe baza cererii de refinanțare. Mai exact cei ce dețin un credit la momentul de față pot să ceară o refinanțare, ceea ce înseamnă o recalculare a creditului bazată pe noua formulă, iar dacă cei în cauză vor fi mulțumiți de noua dobândă atunci vor putea decide să rămână cu refinanțarea. De asemenea va exista și concurența între bănci pentru a le oferi clienților cea mai bună finanțare și cea mai atractivă.”

Ministrul Finanțelor a mai relatat că s-a ajuns la un punct de înțelegere agreat de părți: Finanțe, Asociația Română a Băncilor, Banca Națională și Banca Centrală Română cu privire la felul în care se dorește modificarea ordonanței. În continuare urmează ca modificarea OUG 114/2008 să fie discutată joi în cadrul întâlnirii cu Consiliul Economic și Social.

O schimbare importantă pentru cei ce plănuiesc să își facă un credit sau să își modifice creditul deja existent în unul mai bun, care să le ofere în continuare aceleași facilități dar cu o dobândă ceva mai atractivă.  

related posts