Acasa Social Consiliul Local Băicoi integrează noi soluții pentru oprirea violenței domestice

Consiliul Local Băicoi integrează noi soluții pentru oprirea violenței domestice

de Prahova Biz

În cadrul unor conferințe desfășurate la Consiliul Local Băicoi, s-a luat decizia ca autoritățile naționale să se implice mai mult în cazurile de violență domestică, astfel încât să se ia toate măsurile necesare și să îi oprească pe cei ce pornesc astfel de demersuri. Această hotărâre este prezentă pe cale oficială încă de anul trecut când s-a aprobat legea HCL 14/2019 însă acum a reușit să fie integrată și de către Consiliul Local Băicoi.

Mai exact aleșii locali vor întemeia echipe mobile pentru intervenirea în cazurile de violență domestică, ceea ce include intervenția în cazurile speciale când un copil sau o femeie este agresată de către părinte/soț. În cazul grupării din Băicoi, pentru această echipă au fost aleși doi polițiști locali, Pavel Iulian și Român Valentin cât și un asistent medical Lungu Nadia, un cadru școlar dir. Elvira Cazan de la Școala Generală Liliesti dar și un consilier din cadrul primăriei Nicoleta Chiru. Întreaga echipă se va afla sub coordonarea Ancăi Buturoiu, consilier în cadrul Serviciului Gestionare Resurse Umane și Protecția Socială. De asemenea echipa va avea la dispoziție autoturismul Poliței Locale Băicoi, pentru a putea interveni în cazurile de urgență.

În anul 2018, Ministerul Administrației și Internelor a publicat ordinul nr. 146 din 11 decembrie ce oferă polițiștilor acces la impunerea unui ordin de restricție provizoriu în cazurile de violență domestică. Mulțumită acestui ordin, soțul este nevoit să stea pentru o perioadă departe de locuință dar totodată poate cere adăpost la un centru social până când lucrurile se vor lămuri pe cale juridică.

related posts