Acasa Administratie Site-ul ANAF a redevenit funcţional, după ce „picase” din cauza suprasolicitării

Site-ul ANAF a redevenit funcţional, după ce „picase” din cauza suprasolicitării

de Prahova Biz

S-a rezolvat probema de nefunctionalitate a site-ului ANAF. Miercuri dimineață, site-ul instituției ANAF a devenit nefuncțional din pricina suprasolicitărilor, iar resursele TIC de care dispuneau nu au mai putut face față. Iar acest lucru a fost confirmat de informațiile de pe site-ul instituției. Mai cu sema, site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a redevenit funcțional, după câteva ore bune de mentenanță, în jurul orei 16.00.

De altfel, acesta a fost nefuncțional de miercuri de la ora 9.00. Specialiștii spun că această problemă a apărut din cauza solicitărilor de depunere a declarațiilor fiscale, iar cei care au accesat site-ul ANAF în această perioada de nefunctionalitate au fost întâmpinați de următorul mesaj:

“În prezent, portalul ANAF generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. Se identifica soluții de utilizare optimă a tuturor resurselor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente! Va mulțumim pentru înțelegere!”

În aceeași situație se regăsesc și microsite-urile instituției, de exemplu – declaratieunica.anaf.ro, în cadrul căruia apare același mesaj, iar utilizatorii sunt redirecționați către mentenanță.anaf.ro. Deși suntem conștienți că aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple, mai ales în această perioada când fiecare contribuabil are datoria să-și depună declarațiile de venit, acestea se întâmplă mai des decât ar fi cazul.

Iar dacă ne raportăm la sistemele pe care le au țările occidentale am putea spune că în cadrul țării noastre mai sunt multe de pus la punct, chiar și în structurile informatice ale celor mai importante instituții din țară. Dar așa cum am prezentat și mai sus, în cele din urmă site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a putut fi refunctional începând cu ora 16.00 în aceeași zi, iar cei ce au avut nevoie de acest site au putut să-și rezolve treburile, fără să mai întâmpine și alte neplăceri.

related posts