Acasa Locuri de munca DGASPC Prahova te ajută să devii asistent maternal profesionist. Ce trebuie să știi în acest sens?

DGASPC Prahova te ajută să devii asistent maternal profesionist. Ce trebuie să știi în acest sens?

de Prahova Biz

Deoarece instituțiile statului își doresc să nu mai existe copii fără părinți, în câțiva ani, s-au gândit să instruiască persoane în acest scop, dacă nu este posibil că micuții să fie alături de familia naturală. În acest scop, și bineînțeles în această perioada, DGASPC Prahova recrutează persoane ce își doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul prin care acest lucru este posibil se numește – “TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” – și a fost depus de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Adopție, cu principalul scop de “Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”. La acest proiect este partener și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova și va beneficia de fonduri europene pentru a putea extinde rețeaua de asistenți maternali profesioniști și dezinstitutionalizati copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale.

Proiectul se desfășoară pe o perioada de 5 ani, la nivel național, fiind semnat la începutul lunii noiembrie, a anului trecut, de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Adopție și bineînțeles în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Prin acest proiect DGASPC Prahova își dorește că până în anul 2023 să realizeze extinderea și profesionalizarea rețelei de asistenți maternali profesioniști acutuala, cu cel puțîn un număr de 196 persoane, la care se mai adaugă și foarmarea profesională constanța a acestora.

Pentru acest lucru DGASPC Prahova desfășoară campanii de recrutare, dar și de identificare a persoanelor ce își doresc și sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist. Așadar dacă sunteți interesați de o astfel de profesie puteți să depuneți cereri la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Ploiești, Șoseaua Vestului, nr. 14 – 16 sau prin fax: 0244 – 586.100, e-mail: dgaspcph@yahoo.com.

De asemenea dacă aveți nelămuriri cu privire la modalitatea prin care puteți obține atestatul de asistenți maternali profesioniști puteți găsi mai multe informații prin intermediul Serviciului Management de caz pentru asistenți maternali profesioniști din cadrul DGASPC Prahova, la numărul de telefon 0244 – 586.100, interior 233.

related posts