Acasa Afaceri Start-Up Nation riscă să rămână fără finanțare

Start-Up Nation riscă să rămână fără finanțare

de Prahova Biz

După ce Guvernul a anunțat varianta de buget pe 2019 au început îngrijorările legate de programul Start-Up Nation care se pare că ar putea rămâne fără bani anul acesta.

Guvernul a prevăzut în acest draft de buget suma de 383.500.000 lei credite bugetare și 444.197.000 lei credite de angajament.

Cu aceste sume nu poate fi vorba de cele 10.000 de firme promise de minister inițial și banii abia dacă ar ajunge la 2200 de firme care se vor califică pentru finanțare. Dacă anul trecut s-au calificat pentru finanțare peste 8.000 de firme, anul acesta se pare că va fi un an greu pentru tinerii antreprenori care vor să-și deschidă propria afacere.

În cadrul programului Start-Up Nation au aplicat până acum peste 20.000 de companii iar anul acesta concurența pentru a prinde finanțare va fi mare. Bugetul pentru a finanța cele 10.000 de firme ar trebuii să se ridice undeva la 2 miliarde de lei, bani care ar putea fi luați la o rectificare bugetară ulterioară.

Fostul ministru al Mediului de Afaceri, Florin Jianu a declarat că în momentul acesta „Nu mai există România Start-up Nation” deoarece lipsesc cele 2 miliarde de lei și există o scarde de 265 de milioane de lei față de anul 2018.

Înscrierea în programul Start-Up Nations

Perioada de înscrieri este încă deschisă până pe dată de 12 februarie 2019 așa că în ciuda veștilor proaste mai e timp să va depuneți dosarul și să sperați că puteți începe o afacere cu finanțare de la Guvern. Înscrierile se fac online.

related posts

1 comentariu

George 01/02/2019 - 16:09

Cineva spunea pe facebook ca nu-i ok ca statul sa dea bani sa-t faca concurenta cineva care poate se pricepe, poate nu se pricepe la afaceri.

Comentariile sunt închise.