Acasa Afaceri Visual Fan propune actionarilor sai un dividend brut de 0,75 lei/actiune, si cu un randament net de aproximativ 5%

Visual Fan propune actionarilor sai un dividend brut de 0,75 lei/actiune, si cu un randament net de aproximativ 5%

de Prahova Biz

Avand in vedere profitul pe care l-au obtinut anul trecut, in 2021, cei de la Visual Fan intentioneaza astfel sa-si rasplateasca actionarii prin acordarea acelor dividende platite in numerar. Totodata trebuie sa stiti ca aceasta decizie urmeaza sa fie supusa votului actionarilor in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor care va avea loc pe data de 27 aprilie anul curent.

De asemenea tot aici, in acest cadru se va aduce in discutie si aprobarea situatiilor financiare aferente anului 2021. Prin urmare compania Visual Fan SA, cea care este si detinatoarea brandului Allview si care este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul ALW are intentia de a distribui dividende in valoare de cinci milioane de lei, suma reprezentand o parte din profitul pe anul 2021.

Mai exact se presupune ca aceasta valoare este de aproximativ 60% din profitul net de 8,43 milioane de lei care s-au obtinut anul trecut profit. De altfel valoarea unui dividend brut, care va avea data platii pe 22 iunie 2022 are o valoare de 0,75 lei/actiune. Iar aceasta valoare avand un randament net de aproximativ 5%, avand in vedere raportarea la pretul de 15 lei/actiune.

Printre cei care vor beneficia de aceste dividende se numara actionarii inregistrati in registrul actionarilor emitentului ALW, la data de 15 iunie 2022 (implicit data ex-dividend este de 14 iunie). Plata acestor dividende se vor efectua incepand cu data de 22 iunie 2022. Totodata in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor care va avea loc pe data de 27 aprilie se va propune si aprobarea situatiilor financiare aferente anului 2021.

Si asta pentru ca anul trecut Visual Fan a raportat o crestere a profitului net cu peste 20% fata de 2020, dar si o majorare a cifrei de afaceri cu aproape 17% in 2021 fata de anul anterior. Iar acest lucru s-ar traduce astfel in cifre – in anul 2020 s-a trecut de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane lei, iar pentru anul 2021 de la 103 milioane la mai mult de 121 milioane de lei. Cu alte cuvinte actionarii acestei companii vor avea din aceasta vara beneficii la care poate nu se asteptau.

related posts