Acasa Afaceri Allview a inregistrat in anul 2020 o cifra de afaceri de 82,75 milioane de euro

Allview a inregistrat in anul 2020 o cifra de afaceri de 82,75 milioane de euro

de Prahova Biz

Compania Visual Fan SRL cunoscuta pentru dispozitivele electronice Allview a inregistrat anul trecut, in 2020, o cifra de afaceri de circa 82,75 milioane de euro, mai exact 404,61 milioane de lei, aceasta suma fiind cea mai mare din istoria companiei (compania existand pe piata de 19 ani). De asemenea profitul net pe care l-a avut aceasta companie a fost de 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei) in contextul in care anul trecut am avut parte de pandemia de COVID 19, iar in ciuda acestui fapt vanzarile companiei petru echipamente electronice a crescut.

Totodata din intregul total al profitului net circa 1,4 milioane de euro (7,04 milioane de lei) a fost reprezentat de productia de electronice Allview dintre care amintim de telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri, dar si alte gadgeturi din aceasta categorie. Un alt lucru important de mentionat este faptul ca cifra de profit de pe acest segment a fost in crestere de 4 ori mai mult fata de anul 2019.

De altfel mai trebuie sa adaugam si faptul ca cifra de afaceri din activitatea de baza este cu 20% mai mare fata de anul 2019 si cu 36% mai mare fata de anul 2018. De asemenea in anul 2020 vanzarile pentru gama IT&C a crescut cu 12%, iar vanzarile pentru televizoarele smart au crescut cu aproximativ 27%. Prin urmare printre realizarile din anul 2020 se numara extinderea gamei de televizoare smart ePlay, cu Android TV si Google Assistant, dar si modelele QLED impreuna cu tehnologia Quantum Dot.

Avand in vedere cererea mare de echipamente pentru scoala online si pe acest segment vanzarile au crescut ajungand la o cifra de afaceri de 6,87 milioane de euro (33,62 milioane de lei). Iar printre cele mai cunoscute dispozitive ale acestui segment al educatiei online aducem in prim plan modelul Viva H1003 LTE PRO, Allbook I, dar si Allbook Q. In ceea ce privesc planurile pentru perioada 2021-2022, compania Allview isi doreste sa ajunga lider pe piata romaneasca de Smart TV cu Android TV si Google Assistant integrat, si totodata aceste planuri mai cuprind si dezvoltarea conceptului Touchless, avand in vedere pandemia de COVID 19.

Si tot pentru viitor Allview isi propune dezvoltarea capacitatilor, implementarea de noi tehnologii, dar si atragerea celor mai bune talente de pe piata pentru a se alatura echipei Allview. Si nu in ultimul rand Allview se pregateste pentru listarea la Bursa a companiei, alaturi de brokerul TradeVille cu scopul de a finanta planurile de dezvoltare.

related posts