În ultimul an, pe scena politică prahoveană au început să se contureze persoane care până în acel moment nu au mai fost implicați în politică, cu specializări și cariere evidente în domeniul în care activează, semn că totuși, sătui de vechile administrații, unii chiar doresc să schimbe lucrurile în bine și chiar fac ceva în direcția asta.
Printre aceștia, menționăm pe Dragoș Rădulescu – candidat din partea PMP la funcția de primar al municipiului Ploiești. Are 49 de ani și este lector universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, având o carieră didactică de peste 15 ani. De asemenea, este și avocat în Baroul Prahova. În acest moment ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, departamentele Relația cu Parlamentul și Fonduri Europene, activitatea practică și experiența din domeniul juridic contribuind din plin la analizarea proiectelor de legi din domeniul educației, la care participă.
Este conștient că la momentul actual, municipiul Ploiești se confruntă cu o serie de probleme, iar bugetul local este insuficient, dar printre investițiile care ar trebui făcute în perioada imediat următoare se numără: refacerea spațiilor verzi și a locurilor de joacă pentru copii, extinderea rețelelor de apă și canalizare acolo unde nu există aceste facilități, construcția de creșe și grădinițe în zonele în care acestea sunt necesare, înființarea dispensarelor de cartier sau a unor centre de îngrijire pentru persoanele aflate în grupe de risc, cheltuieli cu formarea cadrelor didactice și medicale și multe altele.
În ceea ce privește proiectele pentru care ar trebui realizate cheltuieli suplimentare, dar care ar putea fi realizate prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, Dragoș Rădulescu spune că acestea ar fi: colectarea selectivă a deșeurilor, reabilitarea termică a blocurilor, montarea de panouri fotovoltaice etc.
Printre primele probleme care îi preocupă pe toți ploieștenii deopotrivă, pe primul loc se află poluarea. În acest caz, Dragoș Rădulescu este de părere că municipiul Ploiești ar trebui să implementeze un program pe termen mediu dar și lung, valorificând energia regenerabilă prin montarea de panouri fotovoltaice, fluidizarea traficului, achiziția de mijloace de transport nepoluante, construirea de piste de biciclete, realizarea unor perdele de vegetație.
Mergând pe teren și analizând situația, Dragoș Rădulescu a observat că este necesară urgent amenajarea de locuri de joacă pentru copii, a spațiilor verzi și a parcurilor. Și, nu în ultimul rând, a observat nemulțumirea ploieștenilor legată de igienizarea spațiilor publice (necolectarea gunoiului menajer, depozitarea acestuia în locuri neamenajate etc.). Astfel că devin necesități obiective în perioada imediat următoare a administrației publice locale: montarea de pubele pentru colectarea selectivă a gunoiului, cât și montarea de coșuri în cartiere sau înlocuirea celor distruse.
Îi dorim succes, să poată realiza aceste proiecte și „să ne placă să trăim în Ploiești”!