Acasa Evenimente Concert simfonic în cinstea Unirii Principatelor Române în Ploiești

Concert simfonic în cinstea Unirii Principatelor Române în Ploiești

de Prahova Biz

Pentru pasionații de istorie ce îndrăgesc muzica simfonică și nu numai, filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești va pregătește o surpriză dedicată Marii Uniri a Principatelor Române. Mai exact un concert ce va avea loc pe data de 23 ianuarie, miercuri, începând cu orele 19.00. De asemenea acest concert poate fi considerat și un moment de relaxare pentru cei ce au un mediu stresant la serviciu și vor să se relaxeze puțin în timpul săptămâni.

Ba mai mult decât atât dacă îți dorești că micuțul tău să îndrăgească acest gen muzical de această dată vi se oferă o oportunitate de a-l învăța câte ceva, chiar dacă vorbim de o săptămâna încărcată de muncă. Și bineînțeles nu trebuie să vă temeți nici dacă aveați altceva planificat pentru seara de 24 ianuarie, căci așa cum am scris și în rândurile de mai sus, concertul se va ține pe data de 23 ianuarie.

În programul acestui concert sunt incluse trei compoziții remarcabile:

  • Dublul concert în Do major, pentru flaut, harpă și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart;
  • Suită Simfonică „Trei dansuri românești”, aparțînând lui Theodor Rogalski;
  • Simfonia a V-a, în do minor, op. 67, semnată Ludwig van Beethoven. 

Acest concert va avea loc sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu, iar printre soliste se va număra Ștefania Istrate pentru fault și Ionela Bradean pentru harpă. Pentru cei interesați de acest eveniment trebuie să știe că prețul unui bilet pentru adulți este de 20 de lei, 15 lei pentru pensionari și 5 lei pentru elevi sau studenți.

De asemenea aceste biletele le puteți achiziționa de la Casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online de pe www.filarmonicaploiesti.eu. Așadar, dacă încă nu aveți planuri pentru seara de 23, luna aceasta, sunteți invitați cu toții la Filarmonica pentru concertul dedicate Unirii Principatelor Române.  

related posts