Acasa Locuri de munca Piața muncii poate veni în sprijinul șomerilor și nu numai?!

Piața muncii poate veni în sprijinul șomerilor și nu numai?!

de Prahova Biz

De-a lungul timpului ne-am tot învățat să spunem că lucrurile nu merg bine, că nu avem ce ne trebuie și că nu suntem lăsăți să facem ceea ce ne place. Și să nu uităm că întreagă vină pentru toate aceste lucruri o au oamenii politici, mediul politic. Însă dacă vom avea curajul să tratăm lucrurile cu seriozitatea necesară și să realizăm o analiză strictă a tuturor acestor lucruri, cel mai probabil vom observa că undeva lucrurile sunt greșite.

Și asta pentru că în realitate locuri de muncă sunt, indiferent de domeniu poți găsi, deși cele mai reprezentative sunt în curierat, vânzări produse cosmetice sau ambalator, croitorie, bucătar, casier, manipilant mărfuri etc. Însă, cu toate astea sunt șomeri, există persoane ce preferă să nu lucreze într-un alt domeniu, dacă nu este cel pe care îl vor sau nu au postul pe care îl doresc. Nu putem nega faptul că nu sunt locuri de muncă, ele sunt, există, doar că problema cea mare o reprezintă dorințele noastre.

Deși întotdeauna avem senzația că mergem pe calea cea dreapta și că ceea ce ne-au ajutat părințîi sau apropiații să alegem sunt lucrurile pe care ni le dorim, nu sunt așa cum ni le-am imaginat. Iar în sfârșit după ce te-ai străduit atât de mult să îndeplinești așa zisul vis îți dai seama că nu ai nimic de-a face cu el și că toată muncă ta a fost în zadar.

Păcât, însă, că de cele mai multe ori omenii descoperă aceste lucruri când au deja o vârstă înaintată și nu mai cred în visul lor adevărat. Și da, aici este o problema a mediul politic pentru că nu a făcut nimic că alegătorii lor să se descopere, să afle cu adevărat ce își doresc să realizeze și mai apoi să pună bazele acelui vis. Iar asta se întâmplă, deoarece nu avem o educație și îndrumători care să ne sprijine în acest sens.

Iar despre persoanele ce părăsesc țară ar trebui să amintim faptul că sunt acele persoane ce nu vor renunta niciodată la visul lor. Sunt acele persoane ce au înțeles că drumul spre străînătate este de fapt o portiță pentru a-și îndeplini visul. Chiar dacă aici sunt suficiente locuri de muncă pentru toată lumea, nimeni nu s-ar înghesui să și le însușească și asta pentru că există și câteva inconveniente:

  • banii pe care îi primesc drept salariu (în cazul unor oameni obișnuiți prea puțini pentru a duce un trăi decent);
  • taxele și impozitele (în ultima perioada au fost fel și fel de schimbări, încât nu mai știai ce ai de plătit și cât trebuie să plătești);
  • și nu în ultimul rând să nu uităm de comportamentul oamenilor (atât angajatori, cât și angajați ajung la dispute pentru că nu au un comportament adecvat în mediul de muncă și nici nu se respectă);

Iar dacă vom pune toate aceste aspecte cap la cap, ne vom caută și acceptă greșelile, numai atunci vom avea șansă să facem ceea ce dorim. Fiecare persoană să fie expert în domeniul pe care și-l dorește și bineînțeles să fie respectat la locul de muncă, să i se acorde merite în funcție de muncă și eforturile depuse nu pentru că este un cunoscut al șefului. Numai așa oamenii vor prelua locurile de muncă încă neocupate de nimeni, dar până atunci încă mai așteptăm o schimbare.

related posts