Spitalul de Urgență Ploiești a fot gazdă a cel puțin 12 persoane venite din țările afectate de virusul coronavirus.
La nivel național, s-au stabilit o serie de măsuri privind reducerea riscului de apariție a cazurilor cu coronavirus, în Prahova fiind luate deja o serie de măsuri, fiind urgentate mai ales laboratoarele pentru infecții respiratorii, inclusiv cele de gripă dar și infecții. În urma recomandărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică Prahova, luni după-amiază, Consiliul Județean Prahova s-a conformat și a stabilit o serie de reglementări cu privire la acțiunile de protecție coronavirus, pentru cel mai mare spital din județ. Mai exact, s-au sistat vizitele vizitatorilor pacienților, până la luarea unei noi decizii și s-au efectuat consulta’ii, inclusiv controale amănunțite pacienților deja interna’i. Totodată, s-a efectuat și triajul epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, precum și auto-declararea, celor ce provin dintr-o zonă cu transmitere pentru COVID-19. O altă măsură de precauție a fost refacerea stocurilor pentru dezinfectanți și materiale de curățenie, urmând a fi completate pentru un necesar de șase luni, inclusiv pentru materialele sanitare de unică folosită.
Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că, ieri la ora 12:00, se aflau în secția de auto-izolare la domiciliu, 12 persoane, fiind monitorizate zilnic, care au venit din zonele în care a fost confirmată deja prezența coronavirusului. Între 17 și 23 februarie, au fost înregistrate peste 560 de cazuri de afecțiuni clinic compatibile cu gripă, dar și peste 8.000 de infecții virale ale cailor respiratorii superioare și peste 1.100 de cazuri de pneumonii acute. Totodată DSP Prahova a transmis un comunicat către toate instituțiile de învățământ din județ, privind o serie de recomandări despre efectuarea zilnică, la prima oră a triajului epidemiologic al elevilor.
Bogdan Toader, președintele Consiliului județean Prahova, a sistat pentru toate secțiile din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, vizitele pacienților internați și stabilirea relațiilor dintre pacienții internați și vizitatori doar la anumite intervale de timp, respectiv între orele 8:30 – 9:30 pentru secțiile chirurgicale și 12:00 – 13:00 pentru Anestezie și Terapie Intensivă și secțiile medicale. Totodată, întregul personal medicale va trebui să se conformeze noilor reguli stricte în ceea ce privește activitatea în spital, consultațiile și controalele putând fi realizate strict în cabinetele din ambulatoriu, cu obligația de a efectua înainte triajul epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și cel auxiliar, precum și auto-declararea, celor ce provin dintr-o țară afectată de COVID-19.