Acasa Social Se întâmplă în Prahova! Un loc inedit unde poți petrece câteva ore în aer liber cu familia

Se întâmplă în Prahova! Un loc inedit unde poți petrece câteva ore în aer liber cu familia

de Prahova Biz

Din categoria omul sfințește locul și totul devine posibil.

Dacă m-ar fi întrebat cineva acum ceva ani dacă o să merg în Parcul Municipal Vest aș fi răspuns cu hotărâre – „nu!”. Bineînțeles asta se întâmpla când Parcul Municipal Vest era încă la început sau mai bine spus era o mare întindere neîngrijită, plină de buruieni, cu fel și fel de mizerii și bineînțeles nelipsitele broscuțe, care se perindau de-a lungul întinderii de apă. Cel puțin asta a fost prima mea imagine cu privire la Parcul Municipal Vest, iar secvența asta într-un fel sau altul poate fi confirmată și de imaginile de mai jos.

Partea interesantă este că mi-am amintit de Parcul Municipal Vest și mi-am dorit să scriu despre asta, deoarece în urmă cu câteva ore am văzut un clip cu ceea ce s-a pregătit pentru sărbătorile de iarnă, în această întindere minunată, căci altfel nu pot să o numesc. Peisajul de basm pare să fie transpus în realitate în Parc și asta pentru că o mână de oameni minunați în frunte cu domnul director Donald Constantin s-au gândit să transforme acest loc într-o poveste și să ofere ceva mai mult ploieștenilor. Cu adevărat în cazul lor, proverbul – „omul sfințește locul” – se aplică deoarece clipul de mai jos poate confirma spusele mele.

De asemenea aveți la dispoziție și alte materiale filmate din Parcul Municipal Vest și nu numai, pe care să le vizionați. Ceea ce pare foarte interesant este munca acestor oameni și asta pentru că ceea ce puteți vedea zilele acestea este întru totul rezultatul anilor de muncă asiduă. Este adevărat că munca acestora a fost răsplătită prin premiile și trofeele pe care le-a obținut Primăria. Și uite că în țara lui nu se poate și nu avem bani domnului primar Adrian Florin Dobre i-a fost decernat Premiul de Excelență în Regenerarea Urbană a Spațiilor Publice. Ăsta da premiu și trofeu, însă toate lucrurile acestea trebuiau promovate mai mult și mai bine.

Și știți ce pare cel mai interesant că avem un loc de recreere pe care mulți dintre noi, din păcate, nu-l apreciază și de altfel nici nu se sinchisesc să-l viziteze. Tot aici poți descoperi cea mai frumoasă seră unde te poți relaxa sau cel puțin poți scăpa de câteva griji.

Iar dacă nu vă simțiți chiar atât de atrași de plante vă puteți bucura de iluminatul festiv, evenimente specifice acestei perioade de sărbători (oferite cu sprijinul primăriei), dar și un proiect ceva mai aparte și mai special – „Decembrie în culori” – acesta cuprinde conform spuselor domnului director Donald Constantin: „parc de distracții, terase: cu cârnați, mâncare tradițional românească, clătite, dar și o zonă handmade), patinoarul, căsuța lui Moș Crăciun, și tradiționalul brad de Crăciun”. Și ceea ce considerăm că este mai important este faptul că pentru traseele 2 și 43 s-au prelungit rutele și stațiile, astfel încât cei ce doresc să ajungă în Parcul Municipal Vest cu transportul în comun să o poată face până în incinta parcului.

related posts