Acasa Social Uniți pentru sănătate!

Uniți pentru sănătate!

de Prahova Biz

Pandemia creată de virusul COVID – 19 ne dă mari fiori tuturor, dar pentru a trece cu bine peste acest test dificil trebuie să fim puțin mai mult responsabili și în același timp trebuie să ne unim forțele pentru a depăși acest virus împreună. Iar în aceste zile nefaste, din păcate cele mai expuse categorii de persoane expuse sunt medicii și toate acele persoane care fac parte din aparatul medical.

În urma acestui fapt Fundația Comunitară Prahova alături de conducerea Spitalului de Urgență Ploiești au identificat trei domenii esențiale: echipamentele de protecție și dezinfectanții, teste, dar și aparatura necesară pentru combaterea acestui virus ucigaș.

Echipamentele de protecție și dezinfectanții – în acest moment acestea sunt o prioritate, cu atât mai mult cu cât acestea reprezintă baza de protecție pentru cei ce nu vor să se infecteze și nu numai. De altfel aceste stocuri au nevoie în permanență de reînnoire, având în vedere că ele asigură sănătatea celor care tratează restul persoanelor infectate.

Testele pot deveni o problemă dacă acestea nu vor fi finanțate din fondurile publice, având în vedere situația alarmantă și foarte gravă în care ne aflăm și care a pus stăpânire pe întreaga lume.

Aparatura necesară pentru secția de terapie intensivă poate deveni o reală necesitate, mai ales că în ultima perioadă și la noi ca și în orice altă regiune numărul pacienților infectați cu COVID – 19 este în creștere, iar starea unora dintre ei se poate agrava de la o zi la alta.

În acest context „Fundația Comunitară Prahova deschide fondul „Uniți pentru sănătate!”, prin care ajutorul fiecăruia dintre noi poate fi canalizat acolo unde este cea mai mare nevoie. Fundația Comunitară Prahova va achiziționa bunurile și le va dona către Spitalul Județean Ploiești. Nu oprim niciun comision din fondurile strânse, acestea vor fi folosite integral pentru achiziția bunurilor. Prețurile echipamentelor de protecție și al dezinfectanților pot varia, orice sumă donată și orice cantitate achiziționată este importantă”.

Ba mai mult decât atât Fundația Comunitară Prahova lucrează în strânsă legătură cu celelalte 18 Fundații Comunitare din România pentru a identifica cele mai bune oferte, dar și furnizori care pot asigura și livra cât mai rapid materialele și echipamentele necesare. Apelul făcut la umanitate și solidaritate are drept scop sprijinirea Spitalului Județean Ploiești cu absolut toate lucrurile necesare în vederea combateri virusului COVID – 19.

De altfel cei care pot dona o pot face prin următoarele modalități:

Donează în siguranță cu cardul – http://bit.ly/2vBrjuw

• Susține prin transfer bancar direct în contul Fundației Comunitare Prahova IBAN RO61RNCB0205134889000001, deschis la BCR

• Sponsorizează prin companie fără nici un cost suplimentar, decarcă modelul de contract de aici http://bit.ly/contractsponsorizare

Așadar nu uita: „Fii solidar cu ceilalți și donează! Fiecare ajutor oferit acum va face diferența în salvarea pacienților și protecția personalului medical”.

related posts