Acasa Sport Naționala Under 21 are de acum un ploieștean

Naționala Under 21 are de acum un ploieștean

de Prahova Biz

Experiența și munca depusă de către Valentin Gheorghe se arată a fi pe măsură, fiind prezent în lotul Under 21 al Naționalei. După o lungă perioadă de timp și după multe ore de antrenament, ploieșteanul Valentin Gheorghe a reușit ceea ce și-a propus de foarte mult timp și anume să ajungă la Naționala de tineret a României. Valentin s-a născut în anul 1997 fiind în lumea fotbalului încă de la vârsta de 7 ani când a făcut parte din clubul Astra, la Centrul de Copii și Juniori din Ploiești.

Alegerea ca Valentin Gheorghe să fie sub comanda lui Mirel Rădoi a fost una foarte norocoasă, fiind pe lista celor ce vor participa în vederea turneului pe care echipa țării noastre îl va susține în această săptămână în Spania. Andrei Ivan a fost chemat de asemenea la prima reprezentativă pentru a-l înlocui pe George Țucudean fiind accidentat, antrenorul echipei de tineret l-a ales pe Valentin Gheorghe, fiind la prima sa partidă importantă pentru Under 21. Valentin a crescut în lumea fotbalului împreună alături de mentorul său Bucurel Dârman, care are la momentul de față are 18 jucători în tricoul Astrei atât în campionat cât și în Cupă.

În cadrul cantonamentului din Spania, tricolorii au două jocuri amicale. Pe data de 21 martie, Spania U21 – România U21 desfășurat la Granada, „Nuevo Estadio de Los Cármenes” la ora 18:45 (19:45 ora României) și de asemenea pe data de 25 martie, România U21 – Danemarca U21 desfășurat la Marbella Football Center, ora 18:00 (19:00 ora României). Echipa de tineret a României face parte din una dintre cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019 din Italia. Spania, principalii adversari ai echipei naționale a României fiind de asemenea calificați la turneul final de pe data de 16 iunie.

La momentul de față echipa de tineret a țării noastre este încadrată în Grupa C, împreună cu Anglia, Franța și Croația. Campionatul European va avea loc în perioada 16-30 iunie 2019 în Italia și San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Danemarca este cel de-al doilea adversar important al tricolorilor U21, însă echipa este pregătită să treacă peste orice obstacol.

Echipa prezentă la stagiul de pregătire din Spania de pe data de 19-26 martie este formată din: 
Portari: Andrei Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (FC Hermannstandt), Andrei Vlad (FCSB)
Fundași: Mihai Butean (AFC Astra), Deian Sorescu (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester/Anglia), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Adrian Rus (Sepsi Sf. Gheorghe), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)
Mijlocași: Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Dragoș Nedelcu (FCSB), Lorand Fulop (FC Botoșani), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Valentin Costache (CFR Cluj), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Florinel Coman (FCSB), Carlo Casap (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu)
Atacanţi: Adrian Petre (Esbjerg fB/Danemarca), Denis Drăguș (FC Viitorul)

Echipa tricolorilor este formată din unii dintre cei mai buni jucători și ne oferă mândria că avem oameni suficient de buni pentru a concura cu toate celelalte țări Europene. Nu a mai rămas foarte mult timp până la aflarea scorul final însă încrederea acordată de U21 este mare iar așteptările sunt pe măsură. 

related posts