Acasa Editorial Sondaj observatorulph.ro: Sunteti de acord cu uciderea ursilor care ajung in comunitati?

Sondaj observatorulph.ro: Sunteti de acord cu uciderea ursilor care ajung in comunitati?

de Prahova Biz

Cei de la observatorulph.ro au deschis un sondaj unde cer oamenilor sa isi dea cu parerea daca e bine sau nu ca ursii sa fie ucisi, ne referim la acei ursi care ajung in mijlocul comunitatilor umane. Daca vreti sa completati acest sondaj, il gasiti aici.

De ce mi se pare mie o prostie acest sondaj, o sa va explic in randurile de mai jos, ca sa intelegeti de ce ideea de a-mi exprima eu votul in aceasta problema nu e decat o pierdere de vreme.

Locuiesc in Ploiesti de vreo 20 de ani, la bloc, nu chiar in centru, dar nici la periferie. Daca as vedea maine la mine pe strada un urs, m-as intreba serios ce am fumat sau ce am baut cu o zi inainte. Probabil nu o sa vad niciodata un urs la mine pe strada, decat daca ajungem cumva ca in Planeta Maimutelor si ursii devin inteligenti si preiau puterea.

In conditiile de mai sus, as putea crede ca ursul este un animal dragalas care nu trebuie ucis (recunosc ca iubesc animalele si nu-s de acord cu uciderea lor), dar ma gandesc totodata si ca, daca l-as vedea la mine pe strada, daca eventual s-ar urca cu labele pe masina mea sau ar zgaria-o, masina luata cu bani munciti din greu la vremea respectiva, oare as mai fi eu asa de pacifist si de „hai sa le plantam panselute ursilor in padure” sau as fi pornit total impotriva lor?

De aceea nu cred intr-un sondaj de dat cu parerea. Problema asta a ursilor e a comunitatilor in care acestia apar. Eu cred ca ei sunt singurii care trebuie sa decida ce fac cu ursul din „ograda” lor si ca legile ar trebui doar sa le permita sa poata actiona astfel incat vietile si bunurile lor sa fie in siguranta.

Sau ca sa o mai zic si pe asta: Ursul nu e ca Vaca, nu il putem declara sfant si lasa sa se plimbe liber pe strazi. Ca poate produce daune multe, chiar daca e bland si crede ca doar se joaca.

Deci daca tot e sa ne dam cu parerea, tu ce parere ai despre problema asta a ursilor comunitari?

related posts